01 / 05 / 2024

Davut Doğan: Mobilyada yerli ürün kullanalım!

Davut Doğan: Mobilyada yerli ürün kullanalım!

Doğtaş Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Türkiye Mobilya Sektör Meclisi Başkanı Davut Doğan Başbakan Erdoğanın yerli ürün kullanımı genelgesini değerlendirdi; Kalitede Dünya standartlarını yakaladık, yerli ürün kullanalım



Doğtaş Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Türkiye Mobilya Sektör Meclisi Başkanı Davut Doğan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın kamu kurum ve kuruluşlarınca gerçekleştirilecek mal alımlarına ilişkin uygulamalarda öncelikli olarak Türkiyede üretilen ürünlerin tercih edilmesi yönündeki genelgesini desteklediğini bildirdi.

Başbakanın yaptığı açıklamanın diğer sektörler gibi mobilya sektörünü de sevindirdiğini ifade eden Doğan, kalitede dünyadan eksiğimiz yok, mecbur değilsek yerli ürün kullanalım çağrısı yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın, kamu kurum ve kuruluşlarınca gerçekleştirilecek mal alımlarına ilişkin uygulamalarda öncelikli olarak Türkiye'de üretilen ürünlerin tercih edilmesi gerektiği ve yöneticilerin bu konuda gereken duyarlılığı göstermelerini isteyen genelgesi mobilya sektöründe de en üst düzeyde yankı buldu. Doğan, tasarruf ve rekabet ilkelerine uygun hareket edilmesi kaydıyla, Türkiye ihtiyaçlarının yerli ürünlerden karşılanmasının ekonomimiz için çok daha yararlı olacağına dair Başbakan Recep Tayyip Erdoğan imzalı genelgeyi ülke ekonomisi açısından son derece önemli olduğunu belirterek şunları söyledi:
Doğan, şunları söyledi: Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kamu kurum ve kuruluşlarınca gerçekleştirilecek ürün alımlarında öncelikli olarak Türkiyede üretilen ürünlerin tercih edilmesi gerektiğinden söz ediyor. Kendisini Doğtaş Mobilya ailesi ve Türk mobilya sektörü olarak destekliyoruz. Bizim tüketiciye vermek istediğimiz bir mesaj var; Doğtaş Mobilya ve Türk mobilya sektörü olarak, mecburi bir durum olmadığı sürece, ithal yerine yerli ürün tercih edilmesinin, başbakanımızın da belirttiği gibi ülke ekonomisini çok ileriye taşıyıp, güçlendireceğine inanıyoruz dedi.

Mobilya sektörü, tasarım ve kalitede dünya standartlarında

Başbakanın yaptığı açıklamanın çok doğru bir yönlendirme olduğunu ifade eden Doğan; sözlerini şöyle sürdürdü:
Türk mobilya sektörü olarak 2010 yılında perakende anlamında iç pazarda yüzde 8, dış pazarda yüzde 20 büyüme sağladık. Bu orandan da görebileceğimiz gibi sektörümüzün her geçen gün hacmi artıyor. Bunun yanında, son yıllarda tasarım ve ürün geliştirmeye her yıl ciddi miktarda yatırımlar yapıyoruz. Hem yurtiçi hem de yurtdışı pazarında daha güçlü bir şekilde yer alabilmek için global tasarımlar yaratıyoruz. Bu ürün ve tasarımlarımızla İtalyan ve Alman mobilya sektöründe takdir toplayarak, söz sahibi olduk. Bu bilinçle hareket ederek ihtiyaç halinde ürün alımlarını yerli firmalardan gerçekleştirmenin, ülkemizi ve sektörü daha ileriye taşıyıp, daha güçlü kılmak adına çok önemli yararlar sağlayacağını düşünüyoruz.


Geri Dön