08 / 01 / 2025

Davutpaşa Koç Üniversitesi Hastanesi ne zaman tamamlanacak?

Davutpaşa Koç Üniversitesi Hastanesi ne zaman tamamlanacak?

2012 yılında temeli atılan ve 500 milyon dolara mal olması planlanan Koç Üniversitesi Hastanesi, ilklere imza atacak. Şu ana kadar 300 milyon dolar harcanan hastanenin ikinci faz çalışmaları 2017 başında tamamlanacak.



Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan, Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Evren Keleş ve Koç Üniversitesi Hastanesi Genel Müdürü Dr. Erhan Bulutcu, düzenlenen basın toplantısında hastaneyle ilgili detaylı bilgiler paylaştı.


Vehbi Koç Vakfı, Koç Üniversitesi'nin araştırmacı ruhu, Tıp Fakültesi'nin yenilikçi tıp eğitimi ve hastalara hizmet veren dinamik doktor kadrosuyla, sağlık sektörüne kazandırılan Koç Üniversitesi Hastanesi basına tanıtıldı. ABD standartlarının da üzerinde yapılan Koç Üniversitesi Hastanesi'ne şu ana kadar 300 milyon dolar harcandı. Hastane bütün aşamalarıyla tamamlandığında ise yaklaşık 500 milyon dolara mal olacak.


İKİ YILDIR HİZMET VERİYOR


İstanbul Davutpaşa'daki Koç Üniversitesi Hastanesi, 80 dönüm arsa üzerinde 25 bin metrekare üzerine inşa edildi. Hastanenin 150 bin metrekare olan ilk fazı 2014 yılının son çeyreğinde hizmete açıldı. Şu anda 38 bölümde, 188 hekim, 205 özel hasta odası, 55 yoğun bakım yatağı ve 200 poliklinik muayene odası ile hastalara hizmet veriyor. Bu yılın ikinci yarısında 14 yataklı kemik iliği transplantasyonu ve tüp bebek birimi hayata geçirilecek. Hastanenin ikinci faz çalışmalarının ise 2017 başında tamamlanması planlanıyor. Hastane tamamlandığında 3 bin tıbbi ve idari personeli ile 400 tek kişilik hasta odası, 77 yoğun bakım yatağı, 88 gözlem yatağı ve 250 poliklinik muayene odasında hastalarının yanında olacak.


“ÖNEMLİ YENİLİKLER SAĞLAYACAĞIZ”


Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan, Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Evren Keleş ve Koç Üniversitesi Hastanesi Genel Müdürü Dr. Erhan Bulutcu, basın toplantısında hastaneyle ilgili bilgi verdi. Genel Müdür Bulutcu, Vehbi Koç Vakfı'nın sağlıktaki deneyiminin Koç Üniversitesi'nin araştırma ve eğitim misyonuyla bir araya gelerek üniversite hastanesinin kurulduğunu belirtti. Bulutcu, “Koç Üniversitesi Hastanesi'nin tıp alanında ilklere imza atacağını biliyoruz. Tıp fakültesinin araştırma laboratuvarlarındaki buluşlarını, eğitimdeki yenilikçi uygulama ve programlarını, hastanemizdeki yüksek teknoloji ile bir araya getirerek sağlık hizmeti sunacağız. Onkoloji ve çocuk hastanemiz başta olmak üzere farklı hastalıklara yoğunlaşan merkezlerimizle sağlık sektöründe önemli yenilikler sağlayacağız. Yaptığımız kalp, üroloji, jinekoloji, genel cerrahi robotik ameliyatları gibi her türlü yüksek teknoloji uygulamalarını başlatan ve öğreten bir kurum olmayı hedefliyoruz” dedi.


“YÜZDE 90'I ABD'DE DOKTORA YAPTI”


Rektör İnan da, Koç Üniversitesi Hastanesi'nin Türkiye'de hem bir tıp fakültesini hem de bir araştırma hastanesini bünyesinde bulunduran, tüm fakülteleri standartların üzerinde olan tek üniversite olduklarını kaydetti. İnan, şunları söyledi: “Üniversitemiz bir araştırma üniversitesi… Var olma nedenimiz bilimde dünya ile yarışan en etkin insanları bünyemize almak. Akademik kadromuzun yüzde 90'ı Amerika'da doktora yapmış arkadaşlardan oluşuyor. Bu arkadaşlarımızı en etkin öğrenci grubuyla buluşturuyoruz.”


“ÖĞRENCİLERİN YÜZDE 40'I TAM BURSLU”


15-20 yıl içinde insanları en çok etkileyen gelişmelerin tıp ile diğer alanların örtüşmelerinden olacağını belirten İnan, “Üniversitemiz Avrupa Birliği'nden ve TÜBİTAK'tan en çok araştırma projesini alıyor. Bu projeleri yürütürken doktora öğrencilerinin yarısının da yurtdışından geldiğini memnuniyetle görüyoruz. Beyin göçünü geri çevirmeyi bırakın başka ülkelerden beyinlerin bize gelmelerine vesile olur hale gelmiş durumdayız. Öğrencilerimizin yüzde 60-70'ine burs veriyoruz. Hatta öğrencilerimizin yüzde 40'ı tam burslu olarak okumaktadır” diye konuştu.


HER ŞEY TEK ÇATI ALTINDA TOPLANDI

Hastane, eğitim ve araştırma alanları, ileri düzey simülasyon ve uygulama merkezi, oditoryum gibi alanları kapsıyor.

 


191 TEK KİŞİLİK HASTA ODASI…

220 bin metrekarelik dev komplekste, 24 yatak kapasiteli 8 servis ile toplamda 191 tek kişilik hasta odası bulunuyor.

 


13 AMELİYATHANE VE YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ

İkinci faz çalışmalarının 2017'de bitirilmesi planlanan hastanede; 13 ameliyathane, 55 yataklı yoğun bakım ünitesi var.


 
İlk mezunlarını bu yıl veriyor


KOÇ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Evren Keleş de ilk mezunlarını bu yıl verecek olmalarının gururunu yaşadıklarını belirtti. Keleş, şunları söyledi: “Koç Üniversitesi Hastanesi, Vehbi Koç Vakfı'nın üç temel faaliyet alanından ikisini bir araya getiren bir proje. Bu sağlık ve eğitim. Büyük ölçüde sağlıktan kazandığımızla yarattığımız sağlık eğitimine adadığımız büyük tutar söz konusu. Bu 8-9 yıl önce bir hayal iken buna izin veren sisteme Koç Ailesi, Koç Vakfı, üniversitenin mütevelli heyetine ben müteşekkirim. Geldiğimiz nokta Türkiye'nin en çok arzu edilen, en nitelikli öğrencilerinin seçtiği, taban puanı en yüksek tıp programına dönüştü. İlk mezunlarımızı bu sene vereceğiz, çok başarılı olacaklarına da eminim. Fakültemizin, araştırma ve bilime dayalı çağdaş tıp uygulamalarını benimseyen yaklaşımı, Koç Üniversitesi'nin dinamik ve yenilikçi eğitim anlayışının bir yansıması. Her yıl 40 öğrenci alıyoruz. Bu yıl ilk mezunlarımızı veriyoruz; 19 öğrencimizi tıp bilimine kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunları; ulusal ve uluslararası bilim dünyasıyla iletişim kurabilen, bilimdeki gelişmeleri yakından takip eden, ileri tıp teknolojilerine hakim, en güncel bilimsel donanımı taşırken aynı zamanda etik yönden bilinçli doktorlar olarak tıp bilimine önemli katkılar sağlayacak.”


Sözcü



Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Vehbi Koç Vakfı ve Koç Üniversitesi'nin girişimleriyle Bayrampaşa'da hizmete sokulan Koç Üniversitesi Hastanesi yeni yatırımla hizmet ağını büyütüyor. Hastane için bu yılın ikinci yarısında 14 yataklı kemik iliği transplantasyonu ve tüp bebek birimi hayata geçirilecek. Yeni çalışmalarla birlikte hastanenin önemli bir sağlık durağı olması hedefleniyor. 2014 yılında hasta kabulüne başlayan hastane, şu an 38 bilim dalında 188 hekim ve 205 tek kişilik hasta odasıyla hizmet veriyor.


300 MİLYON $ HARCADIK


Basın mensuplarına tanıtılan Koç Üniversitesi Hastanesi'nin Genel Müdürü Dr. Erhan Bulutcu, hastanenin ilk etabının 300 milyon dolara mal olduğunu söyledi. Bulutcu, Tıp Fakültesi Hastanesi'nde; yüksek teknoloji ile sağlık hizmetlerinin verildiğini söyledi. Bulutcu, “Sağlıkta yeni bir dönemin kapılarını aralayacağız” dedi. Geçtiğimiz Ocak'ta geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Mustafa Koç'un hastane projesinin her aşamasıyla yakından ilgilendiği öğrenildi. Genel Müdür Bulutcu, "Mustafa Bey heyecanımızı hep destekledi. Hastanenin her aşamasına destek verdi. Hastane açıldıktan sonra her kısmını gezerek heyecanımızı paylaştı" diye konuştu.


2017'DE TAMAMLANACAK


Onkoloji ve çocuk hastalıkları alanında yoğunlaşılacak hastanede, kalp, üroloji, jinekoloji, genel cerrahi alanında da hizmet verilecek. Topkapı'da yeralan binada fakülte, hemşirelik okulu, ileri teknoloji tıbbi araştırma merkezi yer alıyor. Toplamda 300 milyon dolar haracanan hastanede öğrencilerin kalacağı yurt için 100 milyonluk yatırım yapılması da planlanıyor. Osmanlı ve Türk motiflerinin kullanıldığı hastanenin 2017 yılında tamamlanması planlanıyor.


İlk mezunlarını verdi


Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi de bu yıl ilk mezunlarını veriyor. Her yıl 40 öğrenci aldıklarını belirten Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Evren Keleş, “Bu yıl 19 öğrencimizi mezun ederek, tıp bilimine kazandırmanın gururunu yaşıyoruz” dedi. Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan ise üniversitenin en büyük atılımının Koç Üniversitesi Hastanesi olduğunu söyledi. inan "Tıp alanındaki girişimimizi insanlık için en iyi şekilde değerlendirmeye özen gösterdik" dedi.




Yeni Şafak


Geri Dön