06 / 05 / 2024

Decathlon, Symbol AVYM'yi seçti!

Decathlon, Symbol AVYM'yi seçti!

Dünyanın en büyük spor perakende zincirlerinden Decathlon, Kocaeli ve Doğu Marmara’nın en büyük karma projesi olan Symbol AVYM’yi seçti.



Dünyanın en büyük spor perakende zincirlerinden Decathlon; Kocaeli ve Doğu Marmara’nın en büyük Alışveriş ve Yaşam Merkezi Symbol’de.


Kavanlar İnşaat tarafından 600 Milyon USD’lik yatırımla projelendirilen Symbol  AVYM yaklaşık 200 bin metrekarelik bir alana sahip. Yerli ve yabancı birçok markanın büyük ilgi gösterdiği Symbol AVYM’de, ayrıca VM. Medicalpark Hastanesi, Hampton By Hilton Oteli, Eğlence ve Kongre Merkezi bulunacak.


Sporu bir yaşam tarzı olarak benimseyen tüketicilerin bisiklet, paten, dalış, kamp, takım sporları ve kayak gibi her türlü outdoor ve indoor aktiviteleri için ihtiyacı karşılayacak olan Symbol AVYM’deki Decathlon, 3 bin metrekarelik alanıyla Kocaeli ve Doğu Marmara’nın en büyük spor mağazası olacak.


Türkiye’deki 11’nci mağazasını açmaya hazırlanan Decathlon’un Symbol AVYM  ailesine katılması nedeniyle düzenlenen toplantıya; Decathlon Türkiye Ceo'su  Boumedienne Boualaoui, Kavanlar Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Kavan, Turkmall Başkan Yardımcısı Murat Sekmen, Symbol AVYM Genel Müdürü Yavuz Güler, Decathlon İş Geliştirme Bölge Direktörü Esat Efendigil ve Decathlon İş Geliştirme Müdürü Efe Özdemir katıldı.


Cengiz Kavan ''Decathlon, Türkiye Sporuna Büyük Katkı Sağlayacak''


Toplantının açılış konuşmasını yapan Kavanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Kavan,  “11 Haziran 2015 tarihinde de açılışını yapacağımız Symbol Yaşam Merkezi'nin inşaatına 18 ay önce başladık. Kiralık alanlarımızın yaklaşık yüzde 95'i doldu. Geriye kalan kısımlarda ise bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda kiralama işlemlerimizi tamamlayacağız. Symbol Yaşam Merkezi'nin içerisinde yer alan Medical Park’ın bizlerle ilgili inşaat işlemlerini tamamladık devrini yaptık. Büyük bir ihtimalle 15 Temmuz 2015 tarihinde hastanenin açılışı yapılacak. Yaşam Merkezi'nin AVYM, sağlık, turizm ve eğlence bölümlerini bitirdik. Symbol Yaşam Merkezi  ile ülkemize katma değeri yüksek bir turizm potansiyeli yaratacak. Bu bağlamda önemli marakaları Symbol ailesinin içerisine kattık, katmaya da devam edeceğiz. Decathlon'da bunlardan birisi. Onları burada görmekten dolayı çok mutluyum ve ayrı bir heyecan duyuyorum. Kendileri bize büyük güç katacaklardır. ” dedi.


Decathlon CEO’su Boumedienne Boualaoi ''4 Yıldır Hayalimiz Bu Bölgede En Güçlü Firma ile İş Birliği Yapmaktı''


Decathlon Türkiye CEO’su Boumedienne Boualaoi, Kocaeli’ne gelmekten mutluluk duyduklarını belirterek; “ Bölgeye 4 yıldır gelmek istediğimiz bir gerçekti. En iyi 


fırsatı bulmayı hedefledik. Symbol Yaşam Merkezi'nin bir parçası olarak, spora ve spor yapanlara büyük katkılar sağlayacağız. Kocaeli'nin yanı sıra Doğu Marmara bölgesinde de spor adına olanaklar yaratmaya çalışacağız. Firma olarak hedefimiz, herkes için spor, spor için her şey.  Symbol'de açacağımız mağaza 3 bin metrekare alanda, 45 farklı spor branşı için, 8 bin farklı ürün çeşidi yer alacak. Yaklaşık 60 kişiye iş imkanı yaratacak mağazamızda hedefimiz, 3 milyon TL ciro civarında olacak'' dedi.


Turkmall Başkan Yardımcısı Sekmen: ''Decathlon ile 7 Yıllık Birlikteliğimiz, Symbol ile Taçlandı''


AVYM'nin müşteri pazarlamasını yapan Turkmall Başkan Yardımcısı Murat Sekmen ise,          “1992 yılından bu yana sürekli gelişiyoruz, yenileniyoruz. Kavanlar ile ilişkimiz 2 yıl öncesine dayanıyor. 


Decathlon ile olan birlikteliğimiz ise 2008 yılında başladı. Türkiye’deki ilk mağazalarını birlikte açmıştık. Decathlon son olarak, burada yer alarak projeyi taçlandırdı'' dedi.


Yapılan konuşmaların ardından, Kavanlar Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Kavan ile Decathlon Türkiye Ceo'su Boumedienne Boualaoui Decothlon'un Symbol AVYM ailesine katılım anlaşmasını imzaladılar.



Geri Dön