Decma İnşaat Danışmanlık Projelendirme Yapı Malzemeleri Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!
Decma İnşaat Danışmanlık Projelendirme Yapı Malzemeleri Ticaret Anonim Şirketi bugün Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Can Büyükçelen tarafından kuruldu.
Decma İnşaat Danışmanlık Projelendirme Yapı Malzemeleri Ticaret Anonim Şirketi bugün Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Can Büyükçelen tarafından kuruldu.
Decma İnşaat Danışmanlık Projelendirme Yapı Malzemeleri Ticaret Anonim Şirketi konusu:
Şirket`in, amaç ve konusunu oluşturan iş ve işlemler şunlardır: Üst yapı ve alt yapı inşaatını, mimari ve elektromekanik malzemelerin ticaretini, pazarlamasını, toptan ve perakende alım satımını yapmak, makine, alet ve ara ürünler, bunlarla ilgili yedek parça almak, ithalat, ihracat ve imalat yapmak, gerekli işyeri ve fabrikalar tesis etmek, mimari, tasarım ve inşai, elektromekanik mühendislik ve danışmanlık hizmetleri vermek. Şirket yukarıda belirtilen maksadı gerçekleştirmek için aşağıdaki işlemleri yapabilir. Şöyle ki: A) Amacının gerektirdiği her türlü sözleşmeleri akdedebilir. Bu bağlamda, uzun, orta ve kısa vadeli satış, işletme, hizmet, kira ve kredi alımı ile ilgili sözleşmeleri yapar. Yerli veya yabancı gerçek ve tüzel kişilerle lisans, patent, marka, teknik bilgi (know-how) teknik yardım ve diğer mümessillik ve acentalık sözleşmeleri yapabilir. B) Lüzumlu görülecek menkul ve gayrımenkul mallar ile, her türlü kara, deniz ve hava nakil vasıtalarını satın alabilir, satabilir, kiralayabilir, kendi işletmesi için finansal kiralama yapabilir, yahut kiraya verebilir; yurt içinden veya yurt dışından, teminatlı yahut teminatsız, her türlü borç alabilir. Alacaklarına karşılık, ipotek veya rehin alabilir; borçlarının teminatı olarak veya üçüncü şahıslar için, ipotek yahut rehin verebilir, bu ipoteklerin terkini talep edebilir, her türlü kefalet ve teminat verebilir. Menkul ve gayrımenkulleri üzerinde, intifa, irtifak, sükna hakları ile, Medeni Kanun hükümleri çerçevesinde, aynî veya gayrı maddî haklara ilişkin, her çeşit iltizamî ve tasarrufî işlemler yapabilir, bütün bunları, tapu kütüğüne ve ilgili sicillerine şerh ve tescil ettirebilir. C) İktisadî amaç ve konusunun gerektirdiği ticarî, sınaî vesair işlemleri yapabilir. Bu cümleden olmak üzere ve özellikle, işletme adı, lisans, imtiyaz, patent, ihtira beratı, marka, know-how gibi sınaî hakları iktisap edebilir, bu hakları, kendisi adına tescil ettirebilir, gereğinde devredebilir veya devren iktisap edebilir, mevzuatın öngördüğü çerçeve içinde, bu kabil hakları, süreli veya süresiz olarak kiralayabilir, kiraya verebilir, üçüncü şahısların istifadesine tahsis edebilir. D) Amaç ve konusunun gerçekleşmesi için gerekli olan her türlü mevadı, mevzuat çerçevesinde ithâl, yahut ihraç edebilir. Bu hususta, her türlü muameleleri yapabilir, sözleşmeler akdedebilir. E) Amaç ve konusunun gerektirdiği işler için, yerli yahut yabancı, gerçek veya tüzel kişilerle, her türlü ortaklıklar kurabilir ve kurulmuş ortaklıklara iştirak edebilir. İşletme, hizmet sözleşmeleri yapabilir. Aynı konu ile iştigal eden şirketlerin hisse ve intifa senetlerini, tahvillerini, kâr ortaklığı belgelerini, finansman bonolarını, aracılık yapmamak kaydıyla, satın alabilir. F) Yukarıda gösterilen işlerden başka, ileride Şirket için faydalı ve lüzumlu görülecek başka işlere girişebilmek için, Yönetim Kurulunca hazırlanacak Tâdil Metninin, Genel Kurulca tasdik edilerek, tesçil ve ilânı şarttır.