29 / 04 / 2024

DEDAŞ, elektrik borcunu ödemeyen çiftçileri uyardı!

DEDAŞ, elektrik borcunu ödemeyen çiftçileri uyardı!

Dicle Elektrik Dağıtım AŞ, (DEDAŞ), Bakanlar Kurulu kararı ve şirket tarafından uygulanan kampanyalara rağmen borcunu ödemeyen çiftçilerin kullandığı elektriğin kesileceğini ve haklarında hukuki süreç başlatılacağını bildirdi.



Dicle Elektrik Dağıtım AŞ, (DEDAŞ) Bakanlar Kurulu kararı ve uygulanan kampanyalara rağmen borcunu ödemeyen çiftçilerin kullandığı elektrik enerjisinin kesileceğini ve haklarında hukuki süreç başlatılacağını bildirdi.


DEDAŞ'tan yapılan açıklamada, tarımsal sulama nedeniyle biriken elektrik borçlarının ödenmesi için başlatılan, "Helalleşme Kampanyası" ile borcunu ödeyen çiftçilere teşekkür edildiği belirtildi.


Tarımsal sulama yapan ve elektrik borcu bulunan çiftçilerin mağdur olmaması için Türkiye'nin en ucuz elektriğinin bölge çiftçisine sunulduğu ifade edilen açıklamada, DEDAŞ’ın hayata geçirdiği kampanya süresince elektrik borcu tutarının dörtte birini ödemeleri karşılığında bu yıl ilave herhangi bir ücret alınmayacağı konusunda çiftçilere söz verildiği hatırlatıldı.


Açıklamada, Bakanlar Kurulu kararı ve şirket tarafından uygulanan kampanya ve cazip tekliflere rağmen anlaşma yoluna gitmeyerek elektrik borcunu ödemeyen çiftçilerin yasa gereği elektrik enerjisinin kesileceği ve haklarında hukuki süreç başlatılacağı kaydedildi.


AA


Geri Dön