29 / 04 / 2024

Dedeman 22. otelini Gaziantep'te açtı

Dedeman 22. otelini Gaziantep'te açtı

Dedeman Holding, 22'nci otelini Gaziantep'te açtı. Açılış törenine Başbakan Tayyip Erdoğan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Enerji Bakanı Taner Yıldız, Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile çok sayıda davetli katıldı



Dedeman Otel'le Gaziantep'in beşinci 5 yıldızlı otele kavuştuğunu ifade eden Erdoğan, “Gaziantep ülke içi ve dışında turizmde çekim merkezi haline gelecek” dedi.
Dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dedeman da yeni yatırımlarıyla ilgili olarak şu bilgileri verdi:
“Krizin olduğu bir yılda Suriye'ye üç, Gaziantep'e bir otel açtık. 2009 bitmeden Zonguldak ve İran Şiraz'a otel açacağız. İki yıl içinde de İstanbul Bostancı ve Bakü'de otel açacağız. Kriz bizim açımızdan fırsata dönüştü. Suriye'de üç otel açmamız. Diğer komşu ülkelerin ilgisini çekti. Görüşmeye geldiler. Yeni anlaşmalar yolda. 50 yılda 50 otel hedefimizin 15'i yurtdışında olacak. Şu anda yedi otel var.”

‘Futbola yatırım'
Dedeman Holding Bölge Müdürü Tayfun Döşkaya, Dedeman Gaziantep Hotel & Convention Center'la ilgili olarak şunları söyledi:
“Otelde Gaziantep mutfağının yemeklerinin yapıldığı Rumkale restoran var. Ayrıca futbol takınlarının rahatlıkla konaklamaları için tam boyutlarda halısaha ve özel antreman alanları oluşturduk. Otelde 1000 kişilik balo salonu, SPA, kapalı yüzme havuzu, toplantı salonları iki adet restoran bar, pastane bulunuyor. Mayıs ayında yüzde 58 doluluğa ulaştık. 186 odamız var. 5 kral dairesi, 134 standart oda var. Oda fiyatları standart oda 65 euro, kral dairesi 750 euro artı KDV. 152 personel çalışıyor.”

33 milyon euro
Dedeman Gaziantep Hotel & Convention Center'in yatırımcısı Çağlar Turizm Otelcilik Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Süyür de 10 dönüm arazi üzerinde, 30 bin metrekarelik kapalı alanı bulunan otelin 33 milyon euro'ya mal olduğunu bildirdi.
Milliyet

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Dedeman krizde hızını kesmedi 22'nci otelini Gaziantep'te açtı
 
22'nci otelini Gaziantep'te Başbakan'ın katılımıyla açan Dedeman Holding'in yönetim kurulu başkanı Murat Dedeman "Krizde hız kesmedik, 4 otel açtık" dedi
50 yılda 50 otel açma hedefi ile yola çıkan Dedeman Oteller Grubu, 22'nci otelini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın katılımı ile Gaziantep'te açtı. Dedeman'ın işletmesini aldığı, Gaziantepli işadamı ve Çağlar Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Süyür'ün ise yatırımcı ortak olduğu otel, 33 milyon euro yatırımla yapıldı. 10 dönüm arazi üzerine kurulu olan ve 30 bin metre kapalı alanı bulunan otel 186 odadan oluşuyor. Dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dedeman, hedeflerinde değişiklik olmadığını söyleyerek "Krizde üçü Suriye biri Gaziantep olmak üzere dört otel açtık. Kriz hızımızı kesmedi hatta fırsata çevirdik. 50 yıla varmadan 50 otel hedefine ulaşacağımızı düşünüyoruz" dedi. Süyür de otelin bölgenin eksik olan 5 yıldızlı otel ihtiyacını karşılayacağını söyleyerek otelde 152 kişi istihdam ettiklerini açıkladı. Dedeman Otelleri Genel Müdürü Tamer Yürükoğlu ise grubun yurtdışındaki yatırımlarının yeni yatırım kapılarını açtığını söyledi. Yürükoğlu "Suriye'deki otellerimizin açılışının ardından komşu ülkelerden yatırımcılar kapımızı çalıyor. TKomşu ülkeler ve Türki Cumhuriyetlerdeki büyümemize devam edeceğiz"diye konuştu.

LOBİDE 6 BİN YILLIK TARİHE YOLCULUK
Otelin lobisinden itibaren her kat ayrı bir Anadolu medeniyetini temsil edecek şekilde tasarlandı. Seramik sanatçısı Cahide Erel tarafından yapılan dev seramik panoda Gaizantep'in 6 bin yıllık tarihine yolculuk yapılıyor. Panonun en üst bölümünde ise Atatürk'ün Kocatepe'ye çıkışı temsil ediliyor.
Dilek TAŞ/Sabah


Geri Dön