29 / 04 / 2024

Dedeman, Zonguldak kömür madenlerini müzeye çevirmek istiyor!

 Dedeman, Zonguldak kömür madenlerini müzeye çevirmek istiyor!

Dedeman, Zonguldak'da yaptığı yatırım ile Zonguldak'ı turizm şehrine çevirmeyi hedefliyor. Turisti çekmek için ise kömür madenlerini müzeye çevirmek istiyor





Zonguldak Dedeman Genel Müdürü İbrahim Çelik basın mensuplarına kurdukları oteli tanıtırken, 1990'lara kadar kömür ocaklarıyla tanınan şehri artık tabiatıyla da ön plana çıkarmak istediklerini belirtti ve sözlerine şu şekilde devam etti:


Zonguldak'ı Batı Karadeniz turlarının başlangıç ya da bitiş destinasyonu yapmayı hedefliyoruz.


İbrahim Çelik, kömür madenlerinin bir müze olarak ziyarete açılmasının şehrin turizmine katkıda bulunacağının altını çizerken Zonguldak'ı yeni bir turizm destinasyonu haline getirmeyi amaçlayan Dedeman Hotels&Resorts International, şehrin 50 bin olan ziyaretçi sayısını 2015 yılına kadar 90 bine çıkarmayı hedefliyor. Zonguldak'ın turizm faaliyetlerini artırmak için çaba gösteren grup, 6-8 Temmuz tarihlerinde turizm acentelerini şehre konuk edecek.


Ankara'nın denize en kısa noktası sloganıyla yola çıkan Dedeman, kısa vadede hafta sonları şehre 2 bin 500 ziyaretçinin gelmesini hedefliyor. Dedeman, şehrin sadece deniz turizmine elverişli koylarını değil aynı zamanda doğa turizmini de ön plana çıkarmanın peşinde. Zonguldak'ta, yayla turizminin yanı sıra araştırmacıları da çekebilecek 41 adet tabii mağara var. Dedeman, halen Mersin, Adana, İstanbul, Ankara'daki turizm acentelerinin getirdiği Batı Karadeniz turlarına ev sahipliği yapsa da, uzun vadede hedefi çevredeki turizm destinasyonlarının da merkezi haline gelmek. Bu çerçevede Abant, Safranbolu, Amasra gibi bölgelerden gelecek turistleri ağırlamayı planlıyor. Toplantı ve davetlere ev sahipliği yapabilecek salonları bulunan otel, kongre merkezi olmayı da hedefliyor.


Zaman


Geri Dön