29 / 04 / 2024

Zonguldak'ta kömür yıkama tesisi kurulmasına tepki gösterildi!

Zonguldak'ta kömür yıkama tesisi kurulmasına tepki gösterildi!

Zonguldak'ta mahalle sakinleri, yerleşim yerlerine yakın alanda kömür ayıklama tesisi kurulmak istenmesine tepki gösterdi. Çınartepe Mahallesi sakinleri, kömür yıkama işleminin çevre ve gürültü kirliliğine yol açacağını öne sürdü...



Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Üzülmez Müessese Müdürlüğü maden ocaklarından çıkarılan kömürlerin özel sektör aracılığıyla yıkanması için açılan ihaleyi kazanan firmaya kurum tarafından Çınartepe Mahallesi'nde gösterilen arazinin yerleşim yerine yakın olması vatandaşların tepkisini çekti.


Tesisin kurulmak istendiği arazide toplanan Çınartepe Mahallesi sakinleri, kömür yıkama işleminin çevre ve gürültü kirliliğine yol açacağını öne sürdü.


Mahalle muhtarı Okan Girgin, gazetecilere yaptığı açıklamada, TTK'dan tesisin başka bir alana kurulması için yer göstermesini beklediklerini ifade ederek, "Burada bir yerleşim var, insanlar yaşıyor. Yetkililerden duyarlılık bekliyoruz. Mahallemizde bu tesisi istemiyoruz" dedi. 


Mahalle sakinlerinden Yalçın Alkan ise kentin havasının kirli olduğunu, tesisin bunu artıracağını ileri sürerek, bu tür faaliyetlerin yerleşim alanının dışında gerçekleştirilmesini istediklerini belirtti. 


Tolga Alkan da kömür yıkama tesisi kurulma kararından vazgeçilinceye kadar protestoyu sürdüreceklerini kaydetti.


Mahalle sakinleri, açıklamanın ardından dağıldı. 


AA


Geri Dön