05 / 09 / 2024

Deepo İstanbul görücüye çıktı!

Deepo İstanbul görücüye çıktı!

AVM sektörünün Türk yatırımcılarından Torunlar GYO, 200 milyon dolarlık yatırım ile İstanbul Haramidere'de Deepo İstanbul projesini hayata geçiriyor



İnşaatına Temmuz 2008'de başlanan Deepo İstanbul 235 bin metrekare alan üzerine kuruldu. Kaba inşaatın yüzde 70'i tamamlanmış olan AVM projesinin Mayıs 2010'da tamamlanması planlanıyor. 87 bin metrekare kiralanabilir alanın yer aldığı Deepo İstanbul'da 180 mağaza yer alacak.

2012 yılına kadar 1 milyar doların üzerinde yatırım yapacak olan Torunlar GYO, 2 milyar dolar gayrimenkul portföyü oluşturmayı hedefliyor. Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun AVM'leri, işortağı olan ve işletmelerinde binlerce çalışanı olan, bu işletmelerle on binlerce tüketiciye hizmet veren bir çatı olarak tanımlıyor.

Türkiye'nin ilk Snow Park'ı Deepo İstanbul'da
Deepo İstanbul Projesi kapsamında, 2 bin 600 araç kapasiteli otopark, 45 restaurant, kayak, kar oyunlarının olduğu 3 bin metrekarelik Snow Park, 3 bin 500 metrekarelik tematik eğlence merkezi,  Babil Bahçeleri görünümünde 3 bin metrekarelik Garden Center, 3D görüntü ve ses teknolojilerinin olduğu 5 bin metrekarelik sinema kompleksi, 3 bin 500 metrekalik fitness ve SPA Center, 1.750 metrekarelik bowling ve bilardo klubü, 3 bin 500 metrekarelik görsel sanatlar merkezi bulunuyor.

Ünlüler caddesi ile ünlü markalara ulaşılabiliyor
Ünlüler Caddesi ile ünlü markaların mağazaları Deepo İstanbul'da yerini alıyor. Açık cadde alışverişi deneyimi ile meydan ve kafelerle zenginleştirilmiş sokak konsepti proje kapsamında yer alıyor. Ayrıca, seyir terasları, 11 metrelik geniş aks aralıkları, 22 metrelik atrium genişliği, 1.500 metrekarelik eğlence ve aktivite arenası ile 2010 yılında bitirilemesi planlanıyor. Açılır kapanır çatı sistemi ile doğal havalandırma sağlayan yeşil bina tasarımıda projenin özellikleri arasında.

Perakende okulu açılacak
Deepo İstanbul AVM proje kapsamında perakende okulu açarak bu sektörde eğitim almış kişilerin yardımıyla perakende sektörüne sertifikalı elemanlar yetiştirecek.

Basın toplantısından notlar:
Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun Snow Park'a yapılan yatırım sorusuna, toplam 200 milyon dolarlık yatırım içinden 5 milyon dolarının Snow Park'a ayrıldığını söyledi.

Torun Perakende okulunun hakkında, "Perakende okulu sektöre hizmet odaklı olduğu için buradaki eğitime sembolik bir ücret alınacak. Eğitmenler sektördeki deneyimli kişiler olacak. Eğitim sonunda verilen sertifika ile, eğitimini bitirinler AVM'ler ve perakende sektöründe rahatlıkla iş bulabilecekler" dedi.

Torun, Deepo İstanbul projesinin Mayıs 2010'da bitirilmesini hedeflediklerini söyleyerek, "Krize rağmen yatırımlarımıza devam ediyoruz. Perakende sektörünün bizim yatırımlarımıza talebi büyük ama henüz mağazaları kiralamaya başlamadık. Kiralamalar önümüzdeki aylarda başlayacak, sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum" diye ekledi.

Mağazaların kiraları ve sağlanacak istihdam üzerine ise; Deepo İstanbul AVM'de 2 bin kişinin üzerinde istihdam sağlanacağını, mağaza kiralarının ise ciro esaslı olacağını belirtti.

www.torunlar.com


Torunlar GYO, Deepo İstanbul'u tanıtıyor!


Torunlar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, İstanbul'da inşa edilen ilk alışveriş merkezleri Deepo İstanbul'a 200 milyon dolar yatırım yaptıklarını bildirdi

Haramidere'de yapımı devam eden Deepo İstanbul Alışveriş Merkezi şantiyesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Aziz Torun, 200 milyon dolarlık yatırım ile 87 bin metrekare kiralanabilir alana sahip olan "Deepo İstanbul" inşaatının yüzde 70'ini tamamladıklarını bildirdi. "İstanbul'daki ilk alışveriş merkezi yatırımımız Deepo'da alışveriş ve yaşama dair her şeyi sunuyoruz" diyen Torun, alışveriş merkezini şirketin 50. yılına denk gelen Mayıs 2010'da açmayı planladıklarını söyledi.

Torun, Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın (Torunlar GYO) mevcut ve geliştirilen projelerine ilişkin de şu bilgileri verdi: "Toplam 330 bin metrekare kapalı alan, 141 bin metrekare kiralanabilir alan, 81 bin metrekare satılabilir alan ve 1 milyar 250 milyon dolar portföy büyüklüğü ile Torunlar GYO, sektörün öncü ve yenilikçi kuruluşlarından biridir. 2012 yılı sonuna kadar Torunlar GYO olarak planladığımız projelerimize 1 milyar dolarlık yatırım yaparak portföy değerimizi 2,2 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Portföy büyüklüğümüzü 1 milyon 300 bin metrekare kapalı alana, 520 bin metrekare kiralanabilir alana ve 87 bin metrekare satılabilir alana yükseltmeyi hedefliyoruz. 2008 yılında halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurmuştuk. 3 yıl içerisinde Torunlar GYO'nun yüzde 49 hissesini yasal zorunluluk olarak halka arz edeceğiz." "Mall of İstanbul, Garden Tower, Deepo Antalya, Kemankeş Butik Otel,  İzmir  Bayraklı Projesi, Kütahya Shopping Mall" projelerini de sürdürdüklerini bildiren Torun, yapıkları alışveriş merkezlerine perakendecilerin her zaman ilgisinin olduğunu, sektöre uygun kiralama bedelleri uyguladıkları için de Deepo'da kiralama sorunu yaşamayacaklarını kaydetti.

"DEEPO'DA PERAKENDECİLİK OKULU KURACAĞIZ"
Aziz Torun, eski alışveriş merkezi anlayışının özellikle krizden sonra değiştiğini vurgulayarak, yeni yapılan alışveriş merkezlerinin farklılaşması gerektiğini belirtti. Perakende sektöründe yaşanan rekabetin artık alışveriş merkezlerine kaydığını dile getiren Torun, "Deepo, kar parkı, spor kompleksi, Babil Bahçeleri'ni andıran Garden Center'ı ile alışveriş merkezleri sektöründe 'milat' olacak" dedi. Torun, perakendecilik sektöründeki çalışan ihtiyacını karşılayabilmek ve istihdam sorununa çözüm olabilmek adına Deepo Alışveriş Merkezi'nde "Perakendecilik Okulu" açacaklarını ve sektörün ihtiyaçlarını karşılayabilecek eğitimler vereceklerini söyledi.

Deepo Alışveriş Merkezinde, birçok yeniliği tüketicilerle buluşturacaklarını belirten Torun, her biri 3 bin 500 metrekare alana sahip "Tematik Eğlence Merkezi, Marmara Denizi manzaralı, açık ve kapalı yüzme havuzunun bulunduğu spor ve Spa Center ile Görsel Sanatlar Merkezi"nin insanlara farklı yaşam alanları sunacağını bildirdi. Torun, dört mevsim kış sporlarının yapılacağı 3 bin metrekare alana sahip "Snow Park"ın inşaatına 3 milyon dolar, spor ekipmanları da eklendiğinde 5-6 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını ifade etti.

Alışveriş merkezinde yer alacak sinema kompleksinde ise 2'sinde 3 boyutlu film gösterimi yapılabilen 12 adet salonun bulunacağını dile getiren Torun, alışveriş merkezinde, seyir terasları, "Ünlüler Caddesi", bowling salonu ve botanik ürünlerinin satıldığı "Garden Center" adlı bölümün yer alacağını kaydetti. Torun, Deepo ile alışveriş merkezi sektöründe "Hibrit AVM" kavramının oluşacağını dile getirerek, bu kavramın, Deepo'nun hem outlet hem de sezon ürünlerin satılacağı, aynı zamanda da cabrio teknolojisiyle açılıp kapanabilen tavana sahip bir alışveriş merkezi olmasından dolayı kullanıldığını söyledi.

YEŞİL BİNA DEEPO
Torunlar GYO Proje Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Yezdan Kanaat ise projenin geniş bir ziyaretçi potansiyeline sahip olduğunu vurguladı. Yezdan Kanaat, "İstanbul'un hızla gelişen bölgesi Haramidere'de, E-5 ve TEM otoyollarının kavşak noktasında bulunan Deepo İstanbul, ilk halkada yaklaşık 3,5 milyon, ikinci halkada ise 7 milyon kişiye hitap edebilecek özel bir lokasyonda yer almaktadır" diye konuştu. Alışveriş merkezinin içinde 180 mağazanın yer alacağını dile getiren Kanaat, Deepo İstanbul'da 11 metrelik aks genişliği ile perakende sektörüne özel bir alan yaratıldığını belirtti.

Kanaat, yeşil bina özelliğine sahip olan Deepo İstanbul açık alışveriş sokağı ile enerji tasarrufu sağlayacaklarının altını  çizerek, şunları kaydetti: "Projeyi, kapalı bölümlerinde gün ışığından maksimum yararlanmak, aydınlatma ve havalandırma sistemlerinde enerji tasarruf sağlamak amacı ile 'yeşil bina' olarak tasarladık. Deepo İstanbul, kısmen açılıp kapanabilen bir tavan sistemine sahip olacak. Daha da önemli ve iddialı konsept vurgumuz ise üst çarşı katında üzeri tamamen açık alışveriş sokağının konumlandırılması. Bu özellik ile ziyaretçilerimize de doğal bir ortam sunmayı amaçlıyoruz."
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

200 milyon dolara Dubai'deki gibi kayak pistli AVM yapıyor
Torunlar GYO, İstanbul'daki ilk alışveriş merkezi Deepo'yu Mayıs 2010'da Haramidere'de açacak. Aziz Torun, '2012 yılı sonuna kadar 1 milyar doları aşan yatırım olacak' dedi

BURSA Korupark, Zafer Plaza, Deepo Antalya,  Ankara  AnkaMall gibi alışveriş merkezleri (AVM) bulunan Torunlar GYO, İstanbul'daki ilk AVM'si Deepo İstanbul'u 2010'da Haramidere'de açacak. 200 milyon dolara mal olması planlanan AVM'de, ilk kez Dubai'de uygulanan AVM için kayak pisti konsepti yer alacak. Yüzde 70'i tamamlanan ve yapımı devam eden 'Deepo İstanbul'un tanıtım toplantısında konuşan Torunlar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, toplam 330 bin metrekare kapalı, 141 bin metrekare kiralanabilir, 81 bin metrekare satılabilir alan ve 1 milyar 250 milyon dolar portföy büyüklüğü ile Torunlar GYO'nun, sektörün öncü kuruluşlarından biri olduğunu belirtti. Krize rağmen yatırımlarına hız kesmeden devam ettiklerini vurgulayan Torun, 2012 sonuna kadar 1 milyar doların üzerinde yatırım yapacaklarını ve portföy büyüklüğünü 1 milyon 300 bin metrekare kapalı alan ile 2.2 milyar dolara yükselteceklerini belirtti.

SEKTÖRDE MİLAT OLACAK
Yapımına 2008 yılında başlanan Deepo İstanbul'un Mayıs 2010'da hizmete gireceğini belirten Aziz Torun, 'Torunlar GYO'nun İstanbul'daki ilk AVM yatırımı olan Deepo İstanbul, 'alışveriş ve yaşama dair her şeyi' aynı çatı altında buluşturarak, Türkiye'de Hibrit AVM dönemini başlatacak' dedi. Deepo'nun barındırdığı birçok yenilik ile sektöründe farklılaşacağını ve sektörde milat olacağını ifade eden  Torun, 'Perakendede yaşanan rekabet artık alışveriş merkezlerine kaydı. Alışveriş merkezlerinin lokasyonu, mimarisi ve konsepti ile farklılaşması ve markalaşması kaçınılmazdır. Bu eğilimin dışında kalan AVM'lerin uzun ömürlü olması düşünülemez' dedi.

Türkiye'nin ilk kar parkı
TORUNLAR GYO Proje Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Yezdan Kanaat ise Haramidere'de, E-5 ve TEM otoyollarının kavşak noktasında bulunan Deepo İstanbul'un, yaklaşık 7 milyon kişiye hitap edebilecek bir lokasyonda bulunduğunu belirtti. Deepo'nun içinde 180 mağazanın yer alacağı vurgulayan Kanaat, merkezin aynı zamanda İstanbul'un birçok ilkini barındırdığını ifade etti. Kanaat sözlerini şöyle sürdürdü: Deepo İstanbul içinde yer alan, yaklaşık 6 milyon dolara mal olacak, 3 bin metrekarelik Türkiye'nin ilk snow park'ında (kar parkı) dört mevsim kış sporları yapılacak.

Yatırıma devam
TORUNLAR GYO'nun AVM yatırımlarının yanı sıra ayrıca Marmaris'te Netsel Marina ortaklıkları ve İstanbul'da devam eden Nishİstanbul konut projesi bulunuyor. Şirketin portföyünde bulunan Mall Of İstanbul ve Garden Tower'ın yanı sıra ortaklıkları bulunan Kütahya Mall ve İzmir Bayraklı projelerinin de projelendirme çalışmalarının sürdüğünü vurgulayan Aziz Torun, bu projelerin de 2010 yılı içinde başlatılacağını sözlerine ekledi. Şenay KÖŞDERE/Akşam

Deepo'ya 200 milyon dolar yatırıyor, Dubai modeli kayak geliyor
 
İstanbul'daki ilk alışveriş merkezi (AVM) projesine Haramidere'de Deepo İstanbul ile imza atan Torunlar GYO, 200 milyon dolar yatırdığı projede bir örneği Dubai'de bulunan Snow Park'a da yer veriyor. Türkiye'nin en büyük 4 AVM'si arasına girecek Deepo İstanbul, normal mağazaların yanı sıra sezon sonu mağazalara yer verecek hibrit bir proje olacak.


Bursa'da Zafer Plaza ve Korupark, Ankara'da Ankamall, Antalya'da Deepo Outlet ve Marmaris'te Netsel Marina ile alışveriş merkezi (AVM) alanında 10 yıldır faaliyet gösteren Torunlar Grubu, İstanbul'daki ilk AVM projesini Haramidere'de gerçekleştiriyor. Torunlar GYO, yüzde 70'i tamamlanan ve mayıs 2010'da açılması planlanan Deepo İstanbul için 200 milyon dolar ile grubun bugüne kadar gerçekleştirdiği en büyük yatırımı yapıyor. Bir örneği Dubai'de bulunan yapay kayak pistine sahip 3 bin metrekare büyüklüğünde Snow Park, projediki en büyük farklılık olarak dikkat çekiyor. Snow Park'ın sadece inşaat maliyeti 3 milyon doları aşıyor.

Farklı yatırım profili

Deepo İstanbul'un AVM piyasasında bir milat olacağını, bundan sonra daha farklı yatırım profili görüleceğini belirten Torunlar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, projedeki farklılıkları şöyle sıraladı: "Yaşama dair pek çok şey barındıran AVM'de Snow Park dışında, 3 bin 500 metrekare büyüklükte tematik eğlence merkezi olacak. Bin metrekaresi açık 3 bin metrekarelik botanik konseptli Garden Center bulunacak. 12 sinema solunlu ve 2 bin koltuklu sinema, bowling salonu, Marmara Denizi manzaralı fitness, yüzme havuzu bulunan spor ve spa center, görsel sanatlar merkezi."

Hibrit AVM konsepti

235 bin metrekare inşaat alanı, 87 bin metrekare kiralanabilir alan, 180 mağaza ile Deepo İstanbul tamamlandığında Türkiye'nin en büyük ilk 4 projesi arasına girecek. Aziz Torun, sezon ürünlerinin satıldığı `inlet' mağazaların yanı sıra sezon sonu ve indirim ürünlerinin satıldığı `outlet' mağazaları Deepo İstanbul'da bir araya getirerek hibrit (melez) bir konsept yarattıklarını söyledi.

Farklılıkla öne çıkacak

Ünlüler caddesi ismini verdiği açık alışveriş ve eğlence sokağının açık mekanlara duyulan özlemi gidereceğini belirten Torun, yaptıkları yeniliklerle ayrışacaklarını söyledi. İstanbul'da çok sayıda AVM projesi bulunan bir bölgede neden yatırım yaptıklarını Aziz Torun "Daracık koridorlar, alçak tavanlar ile sadece tek bir çatı altında dükkanların yan yana gelmesi AVM yaratmaz. Böyle bakınca Beylikdüzü civarında gerçek anlamda AVM sayılabilecek bir Migros var" sözleriyle açıkladı. Torun, AVM'lerin sosyal alan olarak toplumu eğitici, geliştirici özellikleri de bulunduğunu, AVM'lerin yaşamlarını sürdürebilmeleri için önemli özellikler barındırması gerektiğini  belirtti.

2012 sonuna kadar 1 milyar dolarlık yatırım planlıyor

Aziz Torun, Torunlar GYO'nun toplam 330 bin metrekare kapalı alan, 141 bin metrekare kiralanabilir alan, 81 bin metrekare satılabilir alan ve 1 milyar 250 milyon dolar portföy büyüklüğüyle sektörün öncü ve yenilikçi kuruluşlarından biri olduğunu söyledi. Krize rağmen yatırımlara hız kesmeden devam ettiklerini vurgulayan Aziz Torun, "2012 yılı sonuna kadar 1 milyar doların üzerinde yatırım yaparak, portföy büyüklüğümüzü 1.3 milyon metrekare kapalı alana, 520 bin metrekare kiralanabilir alana ve 87 bin metrekare satılabilir alana yükseltmeyi hedefliyoruz" diye konuştu. Torunlar GYO'nun geliştireceği projelerden bazıları Mall of İstanbul, Garden Tower, İzmir Bayraklı.

Halka açılmak onlarla ortak olmak istiyoruz

2012 sonuna kadar planladıkları yatırımları gerçekleştirerek 2.3 milyar dolalık portföy büyüklüğüne ulaşacaklarını belirten Aziz Torun, "Bu süreç içerisinde uygun bulduğumuz bir dönemde halka açılmayı planlıyoruz. 50 yıllık birikimimizle halka açılacağız. Halka açılmak, onlarla ortak olmak istiyoruz" dedi.

1500 kişiye iş kapısı açılacak

Deepo İstanbul ilk halkada 3.5, ikinci halkada ise 7 milyon kişiye hitap edecek.
İnşaat alanı 235 bin metrekare.
Kiralanabilir alan 87 bin metrekare.
Mağaza sayısı 180.
Başlangıçta 1500 kişiye istihdam sağlanacak.
Demet CENGİZ BİLGİN/Hürriyet

200 milyon dolarlık kayak pistli AVM

Torunlar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, İstanbul'da, Avcılar'dan Beylikdüzü'ne giderken E5 üzerinde, Haramidere mevkiinde inşa edilen Deepo alışveriş merkezinin 200 milyon dolara malolacağını söyledi

 İçinde 3 milyon dolara malolacak bir kayak pistinin de yer alacağı alışveriş merkezinde kaba inşaatın yüzde 70'inin tamamlandığını belirten Torun, açılışın 2010 Mayıs'ta yapılacağını kaydetti. 87 bin metrekare kiralanabilir alanlı Deepo İstanbul adlı alışveriş merkezinde 180 mağaza faaliyet gösterecek.
Perakende sektöründeki rekabetin artık alışveriş merkezlerine kaydığını dile getiren Torun şöyle dedi:
"Deepo, kar parkı, spor kompleksi, Babil bahçelerini andıran Garden Center'ı ile alışveriş merkezi sektöründe `milat' olacak. Her biri 3 bin 500 metrekare alana sahip tematik eğlence merkezi, Marmara denizi manzaralı, açık ve kapalı yüzme havuzunun bulunduğu spor, spa ve görsel sanatlar merkezleri insanlara farklı yaşam alanları sunacak."
Torun, dört mevsim kış sporlarının yapılacağı 3 bin metrekare alana sahip `snow park'ın inşaatına 3 milyon dolar, spor ekipmanları da eklendiğinde 5-6 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını ifade etti.
Alışveriş merkezinde yer alacak sinema salonlarının 2'sinde 3 boyutlu film gösterimi yapılabilen toplam 12 adet salon olacağını dile getiren Torun, Deepo'da seyir terasları, ünlüler caddesi, bowling salonu ve botanik ürünlerinin satıldığı `garden center' adlı bölümün yer alacağını kaydetti.

Sektörün hibridi olacak
Torun, Deepo ile alışveriş merkezi sektöründe `Hibrit AVM' kavramının oluşacağını dile getirerek, bu kavramın, Deepo'nun hem outlet hem de sezon ürünlerin satılacağı, aynı zamanda da cabrio teknolojisiyle açılıp kapanabilen tavana sahip bir alışveriş merkezi olmasından dolayı kullanıldığını söyledi.
Torun, Torunlar GYO'nun projelerine ilişkin de şu bilgileri verdi:
"2012 sonuna kadar 1 milyar dolarlık yatırım yaparak portföy değerimizi 2.2 milyar dolara çıkaracağız. Portföy büyüklüğümüzü 1 milyon 300 bin metrekare kapalı alana, 520 bin metrekare kiralanabilir alana ve 87 bin metrekare satılabilir alana yükseltmeyi hedefliyoruz. Üç yıl içinde Torunlar GYO'nun yüzde 49'unu yasal zorunluluk olarak halka arz edeceğiz."
Milliyet

Kriz konuşulurken yatırım yapmak beni heyecanlandırıyor 
 
 
Türkiye'nin birçok şehrinde açtığı alışveriş merkezleri ile dikkatleri üzerine çeken Torunlar Şirketler Grubu'nun patronu Aziz Torun, küresel krizin dillendirildiği bir dönemde yatırım kararı almanın kendisini heyecanlandırdığını söyledi. 
 
Zaman'a açıklamalar yapan Torun, "Herkes kendi krizini kendisi yener. Biz de kendi krizimizi yatırım yaparak çözüyoruz. Küresel kriz elbette var ancak ben yokmuş gibi davrandım ve benim için kriz olmadı." diyor. 2012 sonuna kadar çeşitli şehirlere 1 milyar dolarlık yatırım yapacaklarını açıklayan Torun, bu sayede 5 binden fazla kişiyi istihdam edeceklerini söyledi.

"Şirket aşacağına inanırsa onun için kriz yoktur." diyen Aziz Torun, şirketlerin bu iradeyle hareket etmesi halinde küresel kriz diye bir şey olmayacağını belirtiyor. Türkiye'nin kriz ortamına göre çok daha dinamik ve avantajlarla dolu olduğunu hatırlatan Torun, "Türkiye'nin krizden pek etkilenmemesi de buna delil değil mi?" diye soruyor. 2010 yılının kuruluşlarının 50. yılı olması sebebiyle bir milyar dolarlık yatırım kararı aldıklarını belirten Torun, böylece 2,2 milyar dolar gayrimenkul portföyüne ulaşmayı hedeflediklerini aktardı. Portföyünde Bursa'da Zafer Plaza, Korupark, Korupark Residence, Deepo Antalya, Ankara'da AnkaMall, Muğla'da Netsel Marina, Nishistanbul gibi AVM ve yerleşim kompleksleri bulunan Torunlar Gayrimenkul Ortaklığı AŞ, iki binden fazla kişiyi istihdam ediyor. Şirketi 2008 Şubat'ında Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ'ye dönüştürdükleri bilgisini veren Torun, "Yasal olarak 5 yıl içinde yüzde 49'unun halka arz edilmesi gerekiyor. Daha üç yıl var. Piyasaların durumuna göre halka arzı gerçekleştireceğiz. İyi bir an gözlüyoruz. Duruma göre 2010'un ortası veya son çeyreğinde bu dönüşüm gerçekleşebilir." dedi.

DEEPO İSTANBUL'DA 4 MEVSİM KAYAK YAPILACAK

Grubun şu ana kadarki en büyük AVM yatırımı olan Haramidere'deki Deepo İstanbul AVM hakkında da bilgiler veren Torun, rekabet gereği yeni ve farklı bir konseptle tüketicilerin karşısına çıkacaklarını ifade etti. 200 milyon dolarlık bir yatırımın ürünü olan Deepo İstanbul AVM'nin Mayıs 2010'da bin 500 kişiye ekmek kapısı olacağını belirtti. Torunlar GYO Proje Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Yezdan Kanaat ise Deepo İstanbul'un, 7 milyon nüfusa hizmet vereceğini söyledi. Açılacağı güne kadar metrobüs ve metronun da Deepo İstanbul'un tam önüne geleceğini hatırlatan Kanaat, merkezde 4 mevsim hizmete açık olacak bir 'kar parkı' bulunacağını ve burada insanların kayak yapabileceğini ifade etti. Aziz Torun da büyük kısmı 'açık hava'da bulunacak AVM'de 'Ünlüler Caddesi'nin yer alacağını aktardı. Merkezde ayrıca İstanbul'un değişik sokakları da bulunacak. Marmara Denizi manzaralı açık ve kapalı havuzlar, çeşitli çiçek ve ağaç türlerinin yer alacağı 'Garden Park', uluslararası standartlarda bowling ve bilardo kulüpleri, 12 sinema salonu, özel gösterim ve konferans salonu, eğlence sokakları ve seyir terasları da merkezde yer alacak mekanlar arasında.
Arif Bayraktar/Zaman

Torunlar, 200 milyon dolarını alışveriş merkezine 'deepo'ladı

Torunlar GYO'nun Haramidere'de yaptığı Deepo İstanbul alışveriş merkezi, Mayıs 2010'a kapılarını açacak. 200 milyon dolar yatırımla hayata geçirilecek AVM'de Türkiye'nin ilk kış sporları alanı da olacak

Toplam 1 milyar 250 milyon dolar portföy büyüklüğü olan Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO)'nın Haramidere'de 2008 yılında inşaatına başladığı Deepo İstanbul Alışveriş Merkezi 2010 yılının mayıs ayında faaliyete geçecek. Alışveriş merkezi (AVM) içinde Türkiye'nin ilk kış sporları alanını (snow park) kuracaklarını belirten Torunlar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, "Deepo İstanbul Türkiye'deki ilk 'Hibrit AVM' dönemini başlatacak" dedi.

'KİRALAMAYI BİZ YAPACAĞIZ'
200 milyon dolarlık AVM yatırımının grubun bugüne kadarki en büyük yatırımı olduğuna dikkat çeken Torun, "perakende ve gayrimenkul sektörüne değer katacak proje yatırımlarına krize rağmen hız kesmeden devam edeceğiz. 2012 sonuna kadar 1 milyar doların üzerinde yatırım yaparak 141 bin metrekare olan kiralanabilir alanı 520 bin metrekareye çıkarmayı hedefliyoruz" dedi. Torunlar GYO Proje Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Yezdan Kanaat ise açılacak AVM'de 180 mağazanın olacağını sadece snow park'a 3 milyon dolar yatırım yaptıklarını söyledi. AVM'de kiralama ise yine Torunlar tarafından gerçekleştirilecek.
Sabah

Torunlar'dan büyük yatırım

Torunlar Grubu Başkanı Aziz Torun, İstanbul'da inşa edilen ilk alışveriş merkezleri Deepo İstanbul'a 200 milyon dolar yatırım yaptıklarını bildirdi.

Haramidere'de yapımı devam eden Deepo İstanbul Alışveriş Merkezi şantiyesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Torun, 200 milyon dolarlık yatırım ile 87 bin metrekare kiralanabilir alana sahip olan Deepo İstanbul inşaatının yüzde 70'ini tamamladıklarını bildirdi. Torun, alışveriş merkezini şirketin 50. yılına denk gelen Mayıs 2010'da açmayı planladıklarını söyledi. Torun "330 bin metrekare kapalı alan, 141 bin metrekare kiralanabilir alan, 81 bin metrekare satılabilir alan ve 1 milyar 250 milyon dolar portföy büyüklüğü ile Torunlar GYO, sektörün öncü kuruluşlarından biridir. 2012 sonuna kadar projelerimize 1 milyar dolarlık yatırım yaparak portföy değerimizi 2.2 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.
Star

Torunlar 200 milyon dolara kar parklı, 'Babil Bahçeli' alışveriş merkezi yaptı

Torunlar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, İstanbul'da inşa edilen ilk alışveriş merkezleri Deepo İstanbul'a 200 milyon dolar yatırım yaptıklarını söyledi. Haramidere'de yapımı devam eden Deepo İstanbul Alışveriş Merkezi şantiyesindeki basın toplantısında konuşan Aziz Torun, 200 milyon dolarlık yatırım ile 87 bin metrekare kiralanabilir alana sahip olan `Deepo İstanbul' inşaatının yüzde 70'ini tamamladıklarını söyledi.
"İstanbul'daki ilk alışveriş merkezi yatırımımız Deepo'da alışveriş ve yaşama dair herşeyi sunuyoruz" diyen Torun, alışveriş merkezini şirketin 50. yılına denk gelen Mayıs 2010'da açacaklarını söyledi.

Borsaya girecek
Torun, Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın (Torunlar GYO) mevcut ve geliştirilen projelerine ilişkin de şu bilgileri verdi:
"Toplam 330 bin metrekare kapalı alan, 141 bin metrekare kiralanabilir alan, 81 bin metrekare satılabilir alan ve 1 milyar 250 milyon dolar portföy büyüklüğü ile Torunlar GYO, sektörün öncü ve yenilikçi kuruluşlarından biri. 2012 yılı sonuna kadar Torunlar GYO olarak planladığımız projelerimize 1 milyar dolarlık yatırım yaparak portföy değerimizi 2.2 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Portföy büyüklüğümüzü 1 milyon 300 bin metrekare kapalı alana, 520 bin metrekare kiralanabilir alana ve 87 bin metrekare satılabilir alana yükseltmeyi hedefliyoruz. 2008 yılında halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurmuştuk. 3 yıl içerisinde Torunlar GYO'nun yüzde 49 hissesini yasal zorunluluk olarak halka arz edeceğiz."
"Mall of İstanbul, Garden Tower, Deepo Antalya, Kemankeş Butik Otel, İzmir Bayraklı Projesi, Kütahya Shopping Mall" projelerini de sürdürdüklerini aktaran Torun, yaptıkları alışveriş merkezlerine perakendecilerin her zaman ilgisinin olduğunu, sektöre uygun kiralama bedelleri uyguladıkları için de Deepo'da kiralama sorunu yaşamayacaklarını kaydetti.
Torun, Deepo ile alışveriş merkezi sektöründe `Hibrit AVM' kavramının oluşacağını dile getirerek, bu kavramın, Deepo'da hem outlet hem de sezon ürünlerin satılması planından ortaya çıktığını söyledi.

180 mağaza olacak
Toplantıda konuşan Torunlar GYO Proje Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Yezdan Kanaat ise projenin geniş bir ziyaretçi potansiyeline sahip olduğunu vurguladı. Yezdan Kanaat, "İstanbul'un hızla gelişen bölgesi Haramidere'de, E-5 ve TEM otoyollarının kavşak noktasında bulunan Deepo İstanbul, ilk halkada yaklaşık 3.5 milyon, ikinci halkada ise 7 milyon kişiye hitap edebilecek özel bir lokasyonda" diye konuştu.
Alışveriş merkezinin içinde toplam 180 mağazanın yer alacağını dile getiren Yezdan Kanaat, `Deepo İstanbul'da 11 metrelik aks genişliği ile perakende sektörüne özel bir alan yaratıldığını belirtti.

`Cabrio' tavanlı AVM
Kanaat, yeşil bina özelliğine sahip olan Deepo İstanbul açık alışveriş sokağı ile enerji tasarrufu sağlayacaklarının altını çizerek, şunları kaydetti: "Projeyi, kapalı bölümlerinde gün ışığından maksimum yararlanmak, aydınlatma ve havalandırma sistemlerinde enerji tasarruf sağlamak amacı ile 'yeşil bina' olarak tasarladık. Deepo İstanbul, kısmen açılıp kapanabilen bir tavan sistemine sahip olacak. Daha da önemli ve iddialı konsept vurgumuz ise üst çarşı katında üzeri tamamen açık alışveriş sokağının konumlandırılması. Bu özellik ile ziyaretçilerimize de doğal bir ortam sunmayı amaçlıyoruz."

İçinde Perakendecilik Okulu kurulacak
Başkan Aziz Torun, eski alışveriş merkezi anlayışının özellikle krizden sonra değiştiğini vurgulayarak, yeni yapılan alışveriş merkezlerinin farklılaşması gerektiğini belirtti. Perakende sektöründe yaşanan rekabetin artık alışveriş merkezlerine kaydığını dile getiren Torun, "Deepo, kar parkı, spor kompleksi, Babil Bahçeleri'ni andıran Garden Center'ı ile alışveriş merkezleri sektöründe 'milat' olacak" dedi.
Torun, perakendecilik sektöründeki çalışan ihtiyacını karşılayabilmek ve istihdam sorununa çözüm olabilmek adına Deepo Alışveriş Merkezi'nde `Perakendecilik Okulu' açacaklarını ve sektörün ihtiyaçlarını karşılayabilecek eğitimler vereceklerini söyledi.

Eğlence merkezi olacak
Deepo Alışveriş Merkezinde, birçok yeniliği tüketicilerle buluşturacaklarını belirten Torun, her biri 3 bin 500 metrekare alana sahip "Tematik Eğlence Merkezi, Marmara Denizi manzaralı, açık ve kapalı yüzme havuzunun bulunduğu spor ve Spa Center ile Görsel Sanatlar Merkezi"nin insanlara farklı yaşam alanları sunacağını söyledi. Torun, dört mevsim kış sporlarının yapılacağı 3 bin metrekare alana sahip Snow Park'ın (Kar parkı) inşaatına 3 milyon dolar, spor ekipmanları da eklendiğinde 5-6 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını ifade etti.

12 salonlu sinema
Alışveriş merkezinde yer alacak sinema kompleksinde ise 2'sinde 3 boyutlu film gösterimi yapılabilen 12 adet salonun bulunacağını dile getiren Torun, alışveriş merkezinde, seyir terasları, "Ünlüler Caddesi",  bowling salonu ve botanik ürünlerinin satıldığı "Garden Center" adlı bölümün yer alacağını kaydetti.
Radikal

Torunlar'dan 3 bin metrekare karparklı alışveriş merkezi

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), 200 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirmeyi planladığı "Deepo İstanbul Alışveriş Merkezi"ne (AVM) 3 bin metrekarelik "snowpark" yapacak. Böylece merkezde dört mevsim kış sporlarının yapılmasına imkân sağlanacak. Haramidere'de bulunan ve Mayıs 2010'da tamamlanması planlanan merkez, gün ışığından maksimum yararlanmak, aydınlatma ve havalandırma sistemlerinde enerji tasarrufu sağlamak amacıyla "yeşil bina" olarak tasarlandı.

Deepo İstanbul'un tanıtımında konuşan Torunlar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, "İstanbul'da alışveriş merkezi alanındaki ilk yatırımımız olan Deepo İstanbul ile hibrit AVM dönemini başlatacağız. Merkez, 200 milyon dolarla grubumuzun şu ana kadarki en büyük AVM yatırımı olacak" dedi.

Perakende sektöründe yaşanan rekabetin artık alışveriş merkezlerine kaydığını vurgulayan Torun, 3 bin 500 metrekarelik tematik eğlence parkı, 2 bin metrekare kapalı, bin metrekare açık alana sahip botanik bahçe konsepti ile satış ve teşhir parkı olan "Garden Centre" ile birlikte çekim merkezi olmak için hazır olduklarını kaydetti.
 
1 milyar dolarlık yatırım hedefi
Deepo İstanbul'un yeşil bina özelliğine sahip olduğunu vurgulayan Torun, projeyi kısmen açılıp kapanabilen bir tavan sistemiyle tasarladıklarını ve üst çarşı katında üzeri tamamen açık alışveriş sokağının konumlandırılacağını söyledi.
2010'da Torunlar 50'nci yıl kutlamalarını yapacak. Bunun için 2010'da 1 milyar dolar yatırım yaparak 2.2 milyar dolarlık bir gayrimenkul portföyüne ulaşmayı hedeflediklerini ifade eden Torun, "Daha sonra böyle bir portföyü halka açarak toplumla paylaşmak istiyoruz. AVM yatırımlarını sürdürün en eski yatırımcı biziz. Yatırımlarla portföy büyüklüğümüzü 1 milyon 300 bin metrekare kapalı alana, 520 bin metrekare kiralanabilir alana ve 87 bin metrekare satılabilir alana yükseltmeyi hedefliyoruz" dedi.
Referans

Torun: Krize rağmen yatırıma devam

Torunlar GYO'nun Haramidere'de 2008 yılında inşaatına başladığı Deepo İstanbul Alışveriş Merkezi (AVM), Türkiye'deki ilk 'Hibrit AVM' dönemini başlatacak. AVM'nin 2010 Mayıs'ta faaliyete geçeceğini söyleyen Torunlar Şirketler Grubu Başkanı Aziz Torun, 200 milyon dolarlık AVM yatırımının grubun bugüne kadarki en büyük yatırımı olduğuna dikkat çekti. Yatırımlara krize rağmen hız kesmeden devam edeceklerini belirten Torun, "2012 yılı sonuna kadar 1 milyar doların üzerinde yatırım yaparak 141 bin metrekare olan kiralanabilir alanı 520 bin metrekareye çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.
Takvim


Geri Dön