29 / 04 / 2024

Defne Devlet Hastanesi 10 güne tamamlanacak!

Defne Devlet Hastanesi 10 güne tamamlanacak!

Asrın olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'da 24 Mart 2023 tarihinde temeli atılan ve 60 günde bitirilmesi hedeflenen 300 yataklı Defne Devlet Hastanesinin yapımının 10 gün sonra tamamlanması hedefleniyor.



"Asrın felaketi" şeklinde nitelendirilen 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerde büyük hasar gören Defne ilçesi Bostancık Mahallesi'nde, 24 Mart 2023 tarihinde temeli atılan hastane inşaatındaki çalışmalar hummalı şekilde devam ediyor.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre çok sayıda personelin 24 saat esasına göre çalıştığı hastane inşaatında artık sona gelindi.

Verilen detaylara göre, tüm branşlarda hizmet verecek, 300 yatağı, 80 yoğun bakım yatağı ve 12 ameliyathanesi olacak hastanenin, 10 gün sonra tamamlanması planlanıyor.

Defne Devlet Hastanesi 10 güne tamamlanacak!

İlçe sakinleri resmen açılış için gün sayıyor

Yine verilen bilgilere göre, Defne ilçesi sakinleri de söz konusu bölge için büyük önem taşıyan hastanenin faaliyete girmesi için gün sayıyor.

Paylaşılan detaylara göre vatandaşlardan 62 yaşındaki Adnan Ayrancı, Anadolu Ajansı muhabirine, ilçelerinde daha önce devlet hastanesi olmadığını ve bunun büyük bir ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Yapımı hızla devam eden Defne Devlet Hastanesinin bölge halkı için umut olduğunu ifade eden Ayrancı, "Defne'ye gerçekten bir devlet hastanesi lazımdı. Daha önce hastane ihtiyacımız için Samandağ ya da Antakya ilçelerine gidiyorduk fakat burada hastane açılması bizim açımızdan çok iyi oldu, inşaatını da acilen yaptılar ve sürekli çalışıyorlar. sadece ben değil bütün çevre halkı memnun olduk." dedi.


Geri Dön