28 / 04 / 2024

Değer artış kazancı vergisi 1. taksit 2019!

Değer artış kazancı vergisi 1. taksit 2019!

Değer artış kazancı vergisi mevcut uygulamada iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılan gayrimenkuller için ödeniyor. Değer artış kazancı vergisi 1. taksit 2019 ödemeleri yarın başlıyor.



Gayrimenkul gelir vergisi olarak da bilinen değer artış kazancı vergisi gayrimenkullerin iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılması halinde ödenmesi gerekiyor.

Değer artış kazancı vergisinde her sene istisna sınırı tespit ediliyor. Bu sınırın üstündeki gelirler vergi konusu olurken, altındaki gelirler vergiden muaf tutuluyor. Vergi ödemesi satışın yapıldığı tarihi takip eden yıl içinde ödeniyor.

Değer artış kazancı vergisi Gelir Vergisi Kanunu’nda belirtilen oranlar üzerinden gelir vergisi hesaplanarak, Mart ve Temmuz aylarında olmak üzere 2 eşit taksitle ödeniyor. Değer artış kazancı vergisi 1. taksit ödemeleri yarın başlayacak ve 31 Mart'ta sona erecek. 

2018 yılı içerisinde satışı gerçekleştirilen konut için 2019 yılının Mart ayının 1. gününden 25. günü akşamına kadar yıllık gelir vergisi beyannamesi verilmesi gerekiyor. 

2019 değer artış kazancı vergisi için beyanname süreci başlıyor!

Öznur YASLI İKİER/Emlakkulisi.com


Geri Dön