07 / 05 / 2024

Değer Group, Van'da çimento fabrikası kuracak

Değer Group, Van'da çimento fabrikası kuracak

Lüks konut inşaatında uzmanlaştıklarını belirten Değer Group Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Değer, Bahçesaray'da su paketleme tesisi kurduklarını, yeni bir termal otel yatırımına başladıklarını, eğitim, çimento ve enerji sektörlerinde de yatırım planladıklar



Değer Group Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Değer, 2003 yılından bu yana inşaat sektöründe faaliyet gösterdiklerini belirterek bugüne kadar 600 daire teslim ettiklerini ve halen üç proje üzerinde çalıştıklarını söyledi. Değer, şöyle konuştu:
"Değerkent Evleri  adıyla 420 dairelik bir site yaptık, içinde alışveriş merkezi, havuz, sosyal tesisler var. Arsanın yüzde 35'ini kullandık, yüzde 65'ini yeşil alana ayırdık. 23 dönüm arsa üzerinde inşa ettiğimiz sitede 1+1'den 6+1'e kadar farklı daire seçenekleri var. Değerkent 2 adh ikinci etaba başlıyoruz. Ayrıca SSK Hastanesi'nin hemen sırtında 160 dairelik başka bir site yapıyoruz. Lüks konut tarzında inşa ettiğimiz konutları metrekaresi 800 liraya satıyoruz."

600 daire teslim etti

Bugüne kadar 600 daire teslim ettiklerini belirten Değer, "Elimizde devam eden işlerle birlikte 1200 konuta ulaşmış olacağız. Güvene dayalı bir iş yapıyoruz. Ekonomisi çok gelişmiş olmayan bir il olan Van'da temelden konut satabiliyoruz" dedi.

Arsa maliyeti yüksek

Van'da site hayatının 2000'li yıllardan itibaren başladığını kaydeden Değer, şu bilgileri verdi:
"Göç alan bir şehir. Arsa maliyeti çok yüksek seviyede. Kenar semtlerde metrekaresi 100 -500 lira arasında değişen arsa fiyatları merkeze yaklaştıkça 500,1000 liraya yükseliyor. Cumhuriyet Caddesi'nde 600 metrekarelik bir yerin fiyatı 10 milyon Euro'ya kadar çıkıyor. Kat karşılığı ise yüzde 15 ile 50 arasında değişiyor."

Çimento fabrikası kuracak

İnşaat alanında sıkıntılar olduğunu ifade eden Değer, "Maliyetler yüksek. Demir İskenderun'dan, tuğla Batman ve Diyarbakır'dan geliyor. Önemli bir maliyet biniyor. Çimentoda da aynı sorun var. Nasip olursa bir çimento fabrikası kurmayı düşünüyoruz" dedi.

'Konut talebi 10 yıl sürer'

Van'daki konut ihtiyacının daha 10 yıl bitmeyeceğini kaydeden Değer, bürokrasinin fazla olduğunu söyledi. Değer, şöyle konuştu:
"İmar planları ve altyapı sorunları devam ediyor. Her arsanın imarını almak için komisyondan geçirmek gerekiyor. Arıtma tesisi yeterli değil. Belediyenin yapması gereken işleri de inşaatçılar olarak biz üstleniyoruz. Kendi kanalizasyon hattımızı, trafolarımızı kuruyoruz. Bunlar hep maliyet."
Milliyet


Geri Dön