27 / 04 / 2024

DEİK öncülüğünde Finlandiya Yapı Teknolojileri Semineri İstanbul'da yapıldı!

DEİK öncülüğünde Finlandiya Yapı Teknolojileri Semineri İstanbul'da yapıldı!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Finlandiya İş Konseyi Başkanı Halil Kulluk'un ev sahipliğinde Finlandiya Yapı Teknolojileri Semineri İstanbul'da yapıldı. Seminerde Türk inşaat sektörünün dünyada tanındığı vurgulandı.



DEİK açıklamasına göre, Finlandiya'nın önde gelen yapı sektörü firmalarından Halton Group Yönetim Kurulu Başkanı Mika Halttunen ve Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Duygu Erteıı'in katıldığı Finlandiya Yapı Teknolojileri Semineri DEİK/Türkiye-Finlandiya İş Konseyi Başkanı Halil Kulluk'un ev sahipliğinde istanbul'da gerçekleştirildi. 


Türkiye-Finlandiya Yapı Teknolojileri Semineri'nin açılışında konuşan DEİK Türkiye Finlandiya iş Konseyi Başkanı Kulluk, iki ülke arasındaki ekonomik ve tarihsel geçmişe değinerek, son 6 sene içerisinde çeşitli heyetlerle Finlandiya'yı ziyaret ettiğini, bunun da iki ülke arasındaki dostluğu pekiştirdiğini kaydetti. 

Halton Group Yönetim Kurulu Başkanı Halttunen, geçen yıl 188 milyon avro ciro yaptıklarını belirterek, 30 ülkede aktif olarak faaliyetlerini sürdürdüklerini bildirdi. 


Türkiye ekonomisinin büyümesinin kendilerine Türkiye'de ofis açma kararı aldırdığına da değinen Halttunen, Türk inşaat sektörünün dünyada tanındığını, dolayısıyla da ürünlerinin Türkiye'de ilgi göreceğine inandığını aktardı. Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) Kurucu Başkan Yardımcısı Erten de Türkiye'de çevre dostu yeşil binaların sayısının arttığını ve son olarak Türkiye Müteahhitler Birliği binasının da bu sertifikayı aldığını belirterek, Türkiye'de şu anda 100 civarında çevre dostu yeşil bina olduğunu kaydetti. 


Ticaret Gazetesi


Geri Dön