03 / 05 / 2024

Dell Avrupa: Ekonomik istikrar Türkiye’ye yoğunlaşmamızı sağladı!

Dell Avrupa: Ekonomik istikrar Türkiye’ye yoğunlaşmamızı sağladı!

Dell Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Başkanı Aongus Hegarty Türkiye’nin, Doğu Avrupa, Rusya, Ortadoğu ve Afrika bölgesindeki ülkelere nazaran özel ve anahtar öneme sahip olduğunu belirtti...



9 Kasım 2012, İstanbul - Dünya genelinde odaklandığı 10 ülkeden biri olan Türkiye’de Dell, kârlı büyümesi ve stratejik önemi ile bölgedeki konumunu her geçen gün daha da güçlendiriyor. Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin, Meksika, Tayland, Endonezya, Polonya ve Güney Afrika’nın da içinde bulunduğu gelişmekte olan ülkeler arasında önemli bir yere sahip olan Dell Türkiye, konumu itibari ile de stratejik önem taşıyor.

Dell Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Başkanı Aongus Hegarty; “Türkiye, Doğu Avrupa, Rusya, Ortadoğu ve Afrika bülgesindeki ülkelere nazaran bizim için özel ve anahtar öneme sahip. Bu şu anlama geliyor; Türkiye’ye diğer ülkelerden daha fazla yoğunlaşıyoruz, önem veriyoruz ve yatırım yapıyoruz. Bunu hem bu ülkede hem de ülkenin bulunduğu bölgede ticari olarak büyüme ve gelişme imkânlarına sahip olduğumuzu düşündüğümüz için yapıyoruz. Öte yandan, Türkiye’nin Kuzey Afrika ile olan bağlantısı ve bu bölgeye olan etkisi de, özellikle geçtiğimiz 12 aylık dönemde daha da arttı ve derinleşti. Türkiye tek başına değerlendirildiğinde dünyanın en büyük 16. ekonomisine sahip. Batı Avrupa ve AB ekonomileriyle karşılaştırıldığında ise, Türkiye ekonomisi 4. veya 5. en büyük ekonomi olarak karşımıza çıkıyor. Bu yüzden Türkiye’de çok ciddi ticari fırsatlara sahip olduğumuzu düşünüyoruz” dedi.

Artık sadece bir “donanım” şirketi değiliz

Bundan 5-6 sene önce insanlar Dell’in sadece bilgisayar ya da server ürünleri şirketi olarak görüldüğünü ama artık bunun değiştiğini belirten Hegarty, “Geçtiğimiz üç yıl içerisinde faaliyet alanımızı değiştirdik. Artık sadece bir donanım şirketi değil aynı zamanda çözümlerimizle de fark yaratan bir şirket konumuna geldik. Bu dönüşümün Türkiye ayağı, Avrupa ayağından daha kolay oldu. Şirket olarak büyüdük ve küresel faaliyetlerimizi geliştirdik. Kurumsal çözümler faaliyetlerimizin giderek daha önemli bir kısmını oluştururken kârımızın da %15’ini bu tür faaliyetlerden elde ediyoruz” diye konuştu.

12 yıldır Türkiye’deki faaliyetlerini sürdüklerini belirten Hegarty; “Türkiye’de ve diğer gelişmekte olan pazarlarda büyüyoruz ve gelişiyoruz. Örneğin Ortadoğu’yu ele alırsak, sektörde teknolojik olarak her açıdan birinci sıradayız. Bu bölgedeki işimizi önemli ölçüde büyüttük ve son 4-6 çeyrekte önemli bir atılım gerçekleştirdik. Son bir yılda gösterdiğimiz %14’lük büyüme oranı ile şu anda server sektöründe bir numarayız ve gelişmeye de devam ediyoruz. Bu yeni bir durum değil, bu alanda tam 12 yıldır büyüyoruz ve faaliyetlerimizi artırıyoruz. Ürünlerimiz 1/3 oranında daha fazla enerji verimliliği sağlarken bakım ve kullanımı da kolaylaştırarak bu maliyetlerin düşmesine yardımcı olduk. Öte yandan, son iki yıldır Türkiye’de bir atılım içerisinde olduğumuzu söylemek yanlış olmaz. Bunun sebebi, teknoloji çözümleri alanında var olan iş imkânlarının yanı sıra Türkiye’nin bölgesel nüfusu ve bölge üzerindeki önemli etkisidir” dedi.


Geri Dön