27 / 04 / 2024

Demre Sülüklü kumsalına inşa edilen 5 yıldızlı otel tepkiye neden oldu!

Demre Sülüklü kumsalına inşa edilen 5 yıldızlı otel tepkiye neden oldu!

Antalya 'nın Demre ilçesindeki Sülüklü kumsalında 5 yıldızlı otel inşaatına başlanmasına tepki gösteren Prof. Dr. Turhan Uslu, kıyı kumullarına ilişkin yetkilerin bakanlıklardan alınmasını talep etti.




Antalya Bir zamanlar 110 büyük kumula sahip olan Türkiye'nin son kumulları da betona boğulunca kumul uzmanı bilim insanı isyan etti. 


Antalya'nın Demre ilçesindeki Sülüklü kumsalında 5 yıldızlı otel inşaatına başlanmasına tepki gösteren Prof. Dr. Turhan Uslu, kıyı kumullarına ilişkin yetkilerin bakanlıklardan alınmasını talep etti. 


640 kilometre kıyı bandına sahip olan Antalya'nın son kumullarından biri olan Demre ilçesindeki Taşdibi-Sülüklü kumsalında yükselmeye başlayan 5 yıldızlı otel inşaatı tepki çekiyor. Caretta caretta türü deniz kaplumbağalarının yumurtlama ve yaşam alanı olan bölgede Kültür ve Turizm Bakanlığı üç ayrı parselde toplam 200 bin metrekarelik araziyi otel turistik tesis yapımı için 49 yıllığına tahsis etti. Mülkiyeti ormana ait olan arazilerin tahsisinin ardından ilgili imar planlarında yapılan değişikliklerin tamamlanmasıyla bir süre önce Sülüklü kumsalında yapılması planlanan otellerden birinin inşasına başlandı. 



5 YILDIZLI OTELLER KURTULUŞ MU ÇÖKÜŞ MÜ? 


Noel Baba Müzesinin yanı sıra Myra, Andriace ve Sura gibi önemli antik kentleri barındıran Demre, doğal zenginliği ile her yıl yüz binlerce turistin ilgi odağında. Ancak günübirlik ziyaretlerin ağırlıklı olduğu turizm faaliyetinden yeterince payını alamayan ilçede uzun süredir 5 yıldızlı otel yapılması için girişimler sürüyordu. 

Ancak 5 yıldızlı otel yapımını ilçedeki turizmi geliştireceğine inananlar olduğu kadar bu girişimin ilçe esnafına yarardan çok zarar getireceğine inananlar da bulunuyor. Örtüaltı tarımsal üretimin sürdüğü ilçedeki verimli tarım arazilerinin, kentin doğu kıyılarında olduğu gibi 5 yıldızlı otellere kurban edileceği de endişeler arasında. 

Turizmcilerin büyük bölümü ise kumsalda yükselen beton yığını otellerin ilçenin gelecekteki marka değerine zarar vereceğini düşünüyor. 


Evrensel


Geri Dön