Sektörel

Demir fiyatları 3 yılda yüzde 243 artarken, çimento fiyatları yüzde 750 arttı!

İnşaat mühendisi Atakan Bakılan resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda  3 yılda demir fiyatlarının yüzde 243, çimento fiyatlarının yüzde 750 oranında arttığını ve çimento fiyat artışının demire kıyasla 3 kat fazla olduğunu söyledi.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun geçtiğimiz günlerde resmi verilere göre inşaat maliyet endeksi Mayıs ayında yıllık bazda yüzde 72,78 artış gösterdi. Böylece son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan inşaat maliyetleri de 16 ayın en yüksek artışını kaydetmiş oldu.

Maliyetlerdeki artış hız kesmeden devam ederken, İnşaat Mühendisi, Eskişehir Ticaret Odası Meclis Üyesi ve TOBB Eskişehir Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyesi Atakan Bakılan'dan da sektördeki zamlarla ile ilgili çok çarpıcı bir paylaşım geldi.

Atakan Bakılan resmi X hesabı https://x.com/atakanbakilan üzerinden yaptığı paylaşımda 3 yılda demir fiyatlarının yüzde 243, çimento fiyatlarının yüzde 750 oranında arttığını ve çimento fiyat artışının demire kıyasla 3 kat fazla olduğunu söyledi.

Atakan Bakılan'ın paylaşımı şu şekilde:
Çimento ile inşaat demiri fiyat artışını kıyasladığımızda, 2021 Ağustos’ta 1 ton demir 7.000₺, 1 torba çimento 20₺ bandındaydı. Bugün demir 24.000₺, çimento ise 170₺. 3 yılda artış demirde %243, çimentoda %750 oranında olmuş. Çimento fiyat artışı demire kıyasla 3 kat fazla.

Atakan Bakılan'ın paylaşımına şu yorumlar geldi:

 

9 ilde 1 milyon 17 bin metrekarelik alan daha orman dışına çıkarıldı! Her türlü inşaat yapılabilecek!

Aile Bakanlığı'ndan 1.250 TL TL müjdesi. Teker teker hesaplara geçirilecek

Aile Bakanlığı resmen açıkladı. 9077 TL ödeme müjdesi geldi