03 / 08 / 2024

9 ilde 1 milyon 17 bin metrekarelik alan daha orman dışına çıkarıldı! Her türlü inşaat yapılabilecek!

9 ilde 1 milyon 17 bin metrekarelik alan daha orman dışına çıkarıldı! Her türlü inşaat yapılabilecek!

9 şehirdeki toplam 1 milyon 17 bin metrekarelik alan daha orman dışına çıkarıldı. Mega kent İstanbul’un Beykoz ormanlarında 27 parça orman alanı yine villalara kurban edildi.



Mega kent  İstanbul’un Beykoz İlçesi Görele Mahallesi’nde tam 5 bin 801 metrekareden oluşan 26 parça orman, orman alanı dışına çıkarıldı. Sözcü'den Erdoğan Süzer imzalı habere göre Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı’yla İstanbul, Amasya, Bingöl, Kastamonu, Kütahya, Manisa, Niğde, Mersin ve Samsun’daki toplam 1 milyon 17 bin metrekarelik orman alanı, yerleşime açmak için orman sınırları dışına çıkarıldı. Bu ormanlar artık orman sayılmadığı için her türlü inşaat yapılabilecek.


BEYKOZ ORMANLARI GİTTİ

Mega kent İstanbul’un Beykoz İlçesi Görele Mahallesi’nde orman sınırları dışına çıkarılan bölgelerde havuzlu lüks villalar boy gösteriyor. Uydu fotoğraflarından elde edilmiş olan görüntüler, villaların ormanların içine inşa edildiğini ve daha sonra ormana doğru uzadığını gösteriyor. Geçmişte ormanlara yapılarak 2B Yasasıyla aftan faydalanan villaların daha sonra orman içine doğru büyüdüğü, 2B Yasası yeni bir affa izin vermediği için de Orman Kanunu’nu delen Ek 16 maddesiyle işgale yeni geçit verildiği belirtiliyor. Toplamda 1 milyon 17 bin metrekare ormanın orman dışına çıkarıldığı bu son kararda en fazla orman kaybı 270 bin metrekare ile Samsun’da yaşandı. Samsun şehrini 265 bin metrekare ile Kütahya, 191 bin 834 metrekare ile Niğde takip etti.

9 ilde 1 milyon 17 bin metrekarelik alan daha orman dışına çıkarıldı! Her türlü inşaat yapılabilecek!

BİNLERCE DOSYA SIRADA

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Türkiye Ormancılar Derneği (TOD) Başkanı Hüsrev Özkara yaptığı açıklamada ülkenin dört bir tarafındaki orman alanlarının orman sınırları dışına çıkarılması talebiyle binlerce kişinin sırada beklediğini dile getirdi.

Yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasını bekleyen taleplerin tamamının onaylanması durumunda orman varlıklarının ciddi ölçüde kayba uğrayacağını dile getiren Türkiye Ormancılar Derneği (TOD) Başkanı Hüsrev Özkara “Bunlar daha bir şey değil. Yakında çok daha geniş bölgelerin orman dışına çıkarıldığını göreceğiz. Ek 16. maddenin ucu çok açık olduğu için 2B affından çok daha tehlikeli. Bu maddenin acilen iptal edilmesi gerekir” diye konuştu. 

 

Aile Bakanlığı'ndan 1.250 TL TL müjdesi. Teker teker hesaplara geçirilecek

Aile Bakanlığı resmen açıkladı. 9077 TL ödeme müjdesi geldi

Evde bakım maaşını 7 bin 600 TL alanlar dikkat! Artık böyle almayacaksınız


Geri Dön