28 / 04 / 2024

Demir İnşaat 3 proje daha hayata geçirecek!

Demir İnşaat 3 proje daha hayata geçirecek!

Hayata geçirmek üzere 3 proje üzerinde çalıştıklarını anlatan Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir: Birisi İstanbul içinde, birisi bu bölgede, bir tanesi de karşıda olacak. 1000 dairelik projenin arazisini satın alıyoruz...



 Demir İnşaat, Beylikdüzü'nde 40 milyon YTL yatırımla hayata geçirdiği Ayışığı Halting Place projesinden sonra, Ay ışığı Vadi Evleri'ni inşa etmeye başladı. Geçtiğimiz Ağustos ayında yasanım başladığı Ayışığı Halting Place'de 346 konuttan sadece 9'unun kaldığını belirten Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir," Bizden daire alanlar, bittiği zaman yüzde 30 prim yapmazsa, yüzde 30 üstüne parasını koyarak parasını iade ediyoruz" diyor

Yatırım bedelinin 60 milyon TL olduğu Ayışığı Vadi Evleri'nin 3 ay önce inşaatına başlamalarına rağmen, projeyi duyurmadıklannı belirten Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, "İlk alan kişi biraz kazansın diye düşündük. Bir de şantiyemiz belirli bir seviyeye çıksın istedik. Biz maketi koyup da satış yapmadık. İnsanlar buraya geldiğinde, bunu medya kanalıyla duyurmaya başladığımızda da, hani harıl çalışıldığım görsün. Bu sene tamamının kabalarım bitirip incelere geçeceğiz. 2013 Mayısı'nda da teslim edeceğiz. Biraz önümüzde zaman olsun diyoruz. Çünkü Ayışığı Vadi Evleri'ni bitirdikten sonra bir ekip oluşturacağız; bir problem, bir sıkınü varsa onlan gözden geçirecekler. Onları giderdikleri sonra temizlik ekipleri girecek. Bütün temizliği yaptıktan sonra, konutları teslim edeceğiz" diyor.

Ayışığı Vadi Evleri Halting Place'den daha güzel olacak
Demir, Ayışığı Vadi Evleri'nin Halting Place'dan daha güzel bir proje olduğunu belirterek, projeyi şöyle anlatıyor: "20 dönümlük arazide 15 dönüm net kullanım alanlı arazi içinde 489 dairelik bir proje. Bu projelerimiz yaklaşık 6 blok, 9 girişli, 11'er katlı bloklardan oluşuyor. Vadi Evleri'ne sinema salonu koyduk, kuaför salonları zaten burada da var, hamamlar, saunalar, fitness salonu, çok güzel restoran ve kafeler var. Göllerin içinde restoran. Bir de müşterilerden kreş ve tıp merkezi talebi geliyordu. Vadi Evleri'nde nefis bir kreş yaptık. 110 kişilik çocuğa hitap edecek şekilde. Yanında da etüt merkezleri yaptık. Aile, akşam spor salonuna ya da fitness'a gidecek. Gece 12'ye kadar çocuğunu etüt merkezine bırakacak, orda da eğitmen hocalar olacak. Ayışığı Vadi'de çocuk oyun parklarını da hem açık hem kapalı yaptık. Kışın çocuklar eve bağımlı kalıyor çünkü. Etüt merkezinde de belirli bir saate kadar etüt yapıp sıkılıyor. Biz bir çocuk parkı, çocuk dünyası oluşturalım dedik. Kapalı, ama hava alan, içi de ısıtmalı, Ayışığı Vadi'de bunu da projelendirdik. Ama biraz sürpriz olsun istiyoruz. Bu yüzden Ayışığı Vadi'nin Ayışığı Halting Place'den daha güzel olacağını iddia ediyoruz."

Aidatlar 80 TL'den başlıyor
Aidatların 80 TL'dan başladığı proje için Demir, "1+İlerin aidatı normal olarak 80 TL'den başlıyor, 2+1'ler 125,3+1'ler 230 TL. Ayışığı Halüng Palace'da çok güzel bir sosyal tesis var. 1+1 75 TL aidat veriyorsa, bunun içinde bir sosyal tesisin kendisine ait kartı da var. Ekstra ücret ödemiyor. O karta kontür yükleniyor, Ayın 20 günü dolu dolu kullanabiliyor. 2+ l'e 2 kart, 3+1 'e 3 kart veriyoruz. Aidaün içine bahçe ve sosyal alanların bakımı, dış havuzun bakımları, Ayışığı'nda 24 saat teknik hizmet veren elektrikçisi, bahçıvanı var. Bina görevlisi hariç bina temizliği yapan, maaşlı bayanlar var. Spor alanları, sinema ve kreş olacak. Bizde hamamlar, saunalar, fitness salonlan tamamen ayrı. Bay ve bayan ayn. Ortak alanlar da kullanıyorsunuz ama hamama ve saunaya ayn yerlerden girip ayrı yerlerden çıkılıyor. Yüzme havuzu ortak alan. Dışarıdan da içerden de yüzerken, önde kocaman cam bir şey var, birbirinizi görüyorsunuz. Gölet içinde şahane bir restoranın yanında, bir de market bulunuyor" diyor.

Banka garantörlüğüne dikkat!

Konut alacak müşterilere tavsiyede bulunan Demir, "Makette veya temelden daire alırken, banka garantörlüğü anlaşması yoksa projeye girilmemeli. 100 ay, 60 ay senet ödemek şeklinde girmemeliler. 1989 senesinde Kastelli'de yaşadık bunu. Bizim Vakıfbank ve Denizbank'la garantörlüğümüz var, İş Bankası'yla da inşallah imzalayacağız. Banka garantörlüğü olduğu zaman banka sizden teminat alıyor. Müşterinin kredisini verirken başta diyor ki, şu tarihlerde yapıp şu tarihlerde teslim edeceksin. Senden teminatı alıyor, ondan sonra müşterinin kredisini kullandığı zaman senin hesabına geçiyor. Müşterilerin üzülmemeleri için, inşaata hangi bankayla çalıştıklarını sorsunlar. Peşin alacaklarsa bile, kredi alacaklarını söyleyip bankayla çalışma şartlarını sorsunlar. Bunu sorguladıkları zaman aldanmazlar. Ama firmaya borçlamr, senet imzalarlarsa risk alınır. Bir de sözleşmenin altım iyi okusunlar. Vazgeçtikleri takdirde yüzde 5-15 gibi cezai şartlar var. Bunlan çok iyi okusunlar. İnsanlık hali, hasta olabilirsiniz, işiniz bozulabilir. Parasını alamadığı zaman ikinci bir yıkım oluyor" diyor.

Gündemde 3 yeni proje var

Hayata geçirmek üzere 3 proje üzerinde çalıştıklarını anlatan Demir, "Birisi İstanbul içinde, birisi bu bölgede, bir tanesi de karşıda olacak. 1000 dairelik projenin arazisini satın alıyoruz. Satın aldığımız için kısmi bir ödeme yaptık. Öbür proje İstanbul'un merkezinde, yaklaşık 600 dairelik bir proje. Mecidiyeköy'de ortak bir grupla yapacağız.
 
Nisan sonuna doğru tamamen netleşmiş olacak. Bir de karşıda Bağdat Caddesi'nde 4 blpkluk bir projemiz var" diyor. Yurtdışında da projeleri olduğunu hatırlatan Demir, detayları şöyle anlatıyor: "Ukrayna'da 26 dönümlük arazi üzerine avm çarşı projemiz var. 0 araziyi bir grupla ortak olarak satın almıştık. Bu sene ortak gruptan da kat karşılığı aldık. Güzel bir proje çıktı ortaya. Toplam 60 bin metrekare. 30 bin metrekaresi avm, 30 bin metrekaresi konut alan olacak. 2012'nin Nisan ayında başlayacağız. Kiev'de de, 530 dönüm bir yatırım yaptık. Kriz döneminde araziler baya uygundu. 
2012'de avm çarşıyla beraber Kiev'e hem avm, hem villa, hem konut şeklinde proje çalışmalarımız devam edecek." 
Hürriyet Emlak/Seda Tabak


Geri Dön