06 / 05 / 2024

Demir Sabancı Beylikdüzü Koçtaş AVM'de 'Gratis' açtı

Demir Sabancı Beylikdüzü Koçtaş AVM'de 'Gratis' açtı

Türkiye'nin en büyük iki sanayici ailesi, Koç ve Sabancı'nın yolları İstanbul Beylikdüzü'nde kesişti!



Sabancı Holding'den ayrılan ilk Sabancı ailesi üyesi olan işadamı Demir Sabancı, Koç grubuna ait Beylikdüzü Koçtaş Alışveriş Merkezi'nde mağaza açtı. 
Suikasta kurban giden Özdemir Sabancı'nın oğlu olan Demir Sabancı, 4 yıl önce Sabancı Holding'deki hisselerini satıp, bünyesinde elektronik zinciri Electro World, lojistikçi Demas International ve havacı Döysa gibi firmaları barındıran Sedes Holding'i kurmuştu.

Aynı çatı altında buluştu
Sabancı, bu yıl haziranda ise Gratis markasıyla kişisel bakım ve günlük tüketim ürünleri mağazacılığı işine girmişti. Gratis'le 5 yılda 500 mağazaya ulaşmayı hedefleyen Sabancı, en son Gratis mağazası için Beylikdüzü Koçtaş'ı seçti. Açılan mağazayla birlikte Koç ve Sabancı aynı çatı altında buluşmuş oldu.  

Darty de mağaza açtı
Yapı market olarak hizmet veren Koçtaş'ın da içinde yer aldığı Beylikdüzü Koçtaş'ta Gratis'in yanı sıra elektronik zinciri Darty de yer alıyor. 
Koçtaş'ın Türkiye'deki 22'nci, İstanbul'da ise 6'ncı mağazası olan Beylikdüzü Koçtaş, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç tarafından bu yıl haziran ayında açılmıştı. Koç açılışta, "Beylikdüzü mağazamız, İstanbul'daki değişim ve gelişimin en güzel örneklerinden biri" demişti. Demir Sabancı'nın Gratis mağazası, alışveriş merkezinde 1B04 numaralı dükkânı kullanıyor.
Serkan Arman/Milliyet


Geri Dön