28 / 04 / 2024

Demir: Türkiye'deki gayrimenkul yatırımları kazandırıyor

Demir: Türkiye'deki gayrimenkul yatırımları kazandırıyor

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, Türkiye'nin gayrimenkul yatırımlarında cazibe merkezi haline geldiğini vurgulayarak, "Türkiye'de yapılan gayrimenkul yatırımları, bol kazanç sağlamaya devam ediyor" dedi.



Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, "Türkiye'de yapılan gayrimenkul yatırımları, yatırımcısının yüzünü güldürürken hala bol kazanç sağlamaya devam ediyor" ifadesini kullandı.


Demir İnşaat'tan yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Demir, Türkiye'den gayrimenkul alan yatırımcıların yüzde 100'e varan oranlarda kazanç sağladığını ve Türkiye'nin gayrimenkul yatırımlarında cazibe merkezi haline geldiğini kaydetti.


Türkiye'nin, Orta Doğu, Avrupa, Rusya ve Uzak Doğu başta olmak üzere dünyanın hemen her yerinden yatırım aldığını bildiren Demir, şöyle devam etti:


"Bu yatırımcılar, Türkiye'ye yaptıkları yatırımlardan memnun kalarak, cazip yatırım fırsatlarını değerlendirmeye devam ediyorlar. Yatırımcılar için hala iyi kazanç fırsatları sunan Türkiye, bu özelliği ile gayrimenkulün yıldız ülkesi konumunda. Ülkemiz, huzurlu oturum ve kazançlı yatırım yapmak isteyenler için güvenli bir liman olmaya devam ediyor.


2004 yılında 1,3 milyar dolar olan yabancıya satış rakamı, Mütekabiliyet Yasası'nın çıktığı 2012 yılında daha yasa tam tanıtılamadan 2,6 milyar dolara, 2013 yılında 3 milyar dolara ulaşırken geçtiğimiz yıl 4 milyar dolar sınırını aştı. 2015 yılında ise bu rakamın 5 milyar dolar seviyesini aşması bekleniyor."


Demir, 31 yıllık tecrübeye sahip bir firma olarak, özellikle Orta Doğulu varlıklı ailelerin tercih ettiği projeler ve uluslararası satış rakamları ile ön plana çıktıklarını dile getirdi. Geliştirdikleri projelerin yüzde 40'ının yabancı yatırımcılar tarafından satın alındığına dikkati çeken Demir, İstanbul'da Demir La Vida ve Demir Romance projelerinin devam ettiğini bildirdi.


Hamit Demir, şunları kaydetti:


"Dünya ekonomisinde yaşanan dalgalanmalara karşın Türkiye'de yapılan gayrimenkul yatırımları, yatırımcısının yüzünü güldürürken hala bol kazanç sağlamaya devam ediyor. Yabancı yatırımcıların aradığı tüm özellikler, Demir İnşaat projelerinde bulunuyor. Büyükçekmece'de hayata geçirdiğimiz akıllı ev teknolojileri ile öne çıkan Demir La Vida projemiz, yabancı yatırımcıların büyük ilgisini çekti. Büyükçekmece Gölü ile Marmara Denizi'ne karşı, temiz havası ve açık manzarası ile çok özel bir lokasyonda konumlanan projemizin yüzde 80'ini yabancı yatırımcılar almış durumda."


AA



Geri Dön