26 / 11 / 2024

DemirDöküm üretimde ihracatın payını yüzde 22’ye çıkardı!

DemirDöküm üretimde ihracatın payını yüzde 22’ye çıkardı!

Isıtma, su ısıtma ve iklimlendirme sektörlerinde faaliyet gösteren DemirDöküm, üretimde ihracatın payını yüzde 22’ye çıkardı. Ciroda 600 milyon TL’ye yaklaşan şirket, Ar-Ge yatırımlarını da yıllık 10 milyon TL’nin üzerine çıkaracak.





Isıtma, su ısıtma ve iklimlendirme sektörlerinde faaliyet gösteren DemirDöküm, üretimde ihracatın payını yüzde 22’ye çıkardı. Ciroda 600 milyon TL’ye yaklaşan şirket, Ar-Ge yatırımlarını da yıllık 10 milyon TL’nin üzerine çıkaracak. Şirket 2015’e yeni ve iddialı ürünleriyle girmeye hazırlanıyor. 


1954 yılından bu yana sektörde faaliyet gösteren Demir Döküm, 2007 yılında dünyanın önde gelen ısıtma sektörü üreticilerinden Alman Vaillant Group’un bünyesine katıldı. Yaklaşık bin 665 çalışanı bulanan şirket tüm üretimini Bozüyük’teki tesisinde yapıyor. 2007 yılından bu yana Bozüyük’teki fabrikalarına her yıl önemli oranda yatırım yaptıklarına dikkat çeken DemirDöküm Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Ertuna, yüzde 22 ihracat payı ile sektörde en fazla ihracat yapan üç firmadan biri olduklarını vurguladı. Son olarak 2014 yılında termosifon fabrikasının hatlarının yenilendiğini ifade eden Ertuna, son yedi yılda tesisteki tüm hatların yenilendiğini ve Vaillant Group’un tüm markaları için de üretim yaptıklarını belirtti. 


2014’te ihracat yüzde 14 arttı 


Bozüyük üretim tesisinin Vaillant’ın dünya çapındaki en büyük ikinci üretim tesisi olduğunu aktaran Ertuna, ısıtma sektöründe hemen hem tüm ürün gamını karşılayabilecek bir konumda olduklarının altını çizdi. Ağırlıklı olarak kombi ve panel radyatörler üretildiğini ifade eden Ertuna, üretim kapasitelerine yönelik, “872  bin adet solar kollektör, 1.6 milyonun üzerinde panel radyatör, 116 bin şofben, 191 bin termosifon, 232 bin kombi üretim kapasitemiz buluyor” dedi. 2014 yılında TL bazında yüzde 14’lük ihracat artışı sağladıklarını açıklayan Ertuna, bugüne kadar 53 ülkeye ihracat yaptıklarına dikkat çekti. Ertuna, “Şu anda 30 ülkeye ihracatımız var. Vaillant’ın güçlü olduğu bazı pazarlardan çıktık, bazı ülkelere iç savaş nedeniyle ihracatımız durdu. Ancak örneğin Mısır’a tekrar ihracata başladık” dedi. Türk Cumhuriyetleri’ne ağırlık verdiklerini belirten Ertuna, “Bütün Türk Cumhuriyetleri’nde varız, ancak bu ülkelerde lider olmak ve markamızı güçlendirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. 


Ürünlerde verimlilik ön planda 


Yeni ürünlerinde enerji verimliliği ve çevre duyarlılığını ön planda tuttuklarını kaydeden Ertuna, 2015’te fabrika ayağında özellikle yeni termosifonların devreye gireceğini açıkladı. Ertuna, “Yeni ürünümüz hem daha fazla enerji verimliliği sağlıyor hem de tüketicinin bugünkü isteklerine yönelik bütün estetik ve fiziksel özellikleri yenilendi. Yine sene sonunda yeni bir solar ürünümüz devreye girecek. Bizim bütün ürünlerimizin güneş enerji sistemleri ile beraber çalışmasını sağlayacak bir sistem. Yani güneş olduğunda güneş enerji sistemi olmadığında normal kombi devreye girecek. Dolayısıyla da verimlilik çok artacak. Önümüzdeki sene ayrıca yeni bir kombi piyasaya sunacağız. Bu yerini ürünümüz bizim kombi ailemizde bütün Türkiye’de en çok sevilen ürünün bugünkü teknolojiye göre tamamen revize edilmiş, enerji verimliliği artırılmış bir model olacak" dedi. Ar-Ge departmanlarında 554 çalışanları bulunduğuna dikkat çeken Ertuna, “Geçen yıl 8.5 milyon TL Ar-Ge yatırımı yaptık. Bu sene yatırım miktarı 10 milyon TL’nin üzerinde olacak. 2015’te de daha da artacak bu. Vaillant’ın diğer projeleri de burada yapılabiliyor" dedi.


Yeni yönetmelik hem yatırım hem verimlilik artıracak


Isıtma ve iklimlendirme sektörünün önümüzdeki yıl en önemli değişimi yaşayacağını belirten DemirDöküm Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Ertuna, yeni bir yönetmeliğin devreye gireceğini belirterek şöyle konuştu: “Ağustos ayı itibarıyla bütün Avrupa’da ERP denilen yeni bir yönetmelik devreye giriyor. Burada amaç; ürünlerdeki enerji verimliliğini artırmak, enerjiden daha fazla tasarruf etmek ve çevreye daha duyarlı olmak. Senelerdir hazırlıklar yapılan bu yönetmelik 2015’te Avrupa’da devreye girecek. 2017 gibi Türkiye’de devreye gireceğini sanıyoruz. Dolayısıyla burada ürün verimliliklerinin artırılması ürünlerin çevreye daha duyarlı hale getirilmesi konusunda yoğun çalışmalar var. Aslında biz bu yatırımlarla bunların çalışmasını yaptık. Bu sektöre ciddi bir hareketlilik getirecek. Biz zaten bu alanda Avrupa için üretim üssü konumundayız. Yönetmelik sektörü daha dinamikleştirecek."



Dünya


Geri Dön