06 / 05 / 2024

Deniz Karataş yeniden Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu yönetiminde!

Deniz Karataş yeniden Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu yönetiminde!

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili Deniz Karataş, Federasyonun 5.Olağan Genel Kurulunda yeniden yönetime seçildi ve Antalya'yı Ankara'da en iyi şekilde temsil edeceğini söyledi.




Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu'nun (TİMFED) 5. Olağan Genel Kurulu 30 birlik başkanları ve 80 bin üyeyi temsil eden delegasyonun yüksek katılımıyla TOBB Birlik Merkezi'nde Ankara' da gerçekleştirildi. Federasyon Genel Başkan Vekili ve Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş'ın da yer aldığı 20 üst kurul delegesi Ankara'ya çıkarma yaptı. Genel Kurulun açılış konuşmalarını; TİMFED Genel Başkanı Tahir Tellioğlu ,TOBB Başkam M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez ,Çevre ve Şehircilik Bakam İdris Güllüce gerçekleştirdi. 

Genel kurulda İstanbul Ticaret Odası başkanı İbrahim Çağlar, eski  Ankara  milletvekili Faruk Koca, belediye başkanları, konfederasyona bağlı diğer federasyon başkanları ve yönetimleri de hazır bulundu.Türkiye'de 300 binin üzerinde müteahhitlik yapan kişi bulunduğunu anlatan Tellioğlu, bunların yaklaşık 200 bininin iyi niyetli bir şekilde bu mesleği yapanlardan, 100 binin ise meslekle ilgili olmayan, ikinci, üçüncü iş olarak yapan kişilerden oluştuğunu söyledi.

Bu kapsamda, kendi sektörümüzün disiplinime edilmesi, gerekli vasıflan taşımayan kişilerin müteahhit olmasının engellenmesi, T.C.K.' da müteahhitlik mesleğinin tarifinin yapılması, müteahhitlik mesleğinin belli bir ehliyet ve akreditasyona bağlanması sağlanması. Müteahhitlik mesleğini denetleyen hükümet ile ilgili bakanlıklarla sektör arasında koordinasyonu sağlayan müteahhitler odasının kurulmasının elzem olduğu, müteahhitlik sektörü üzerine kurulan statükocu kuruluşların, sektörü sömürmelerinin engellenmesi gerektiği gibi hususları da dikkate alarak kentsel dönüşümün veya kentsel yenilenmenin çok daha güçlü ve başarılı bir alt yapı ile hazırlanılmalısı konuları ele alındı. 

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu konuşmasında inşaat sektörünün sorunlarına değindi. Devlet ihalelerindeki iş bitirmelerle ilgili karne uygulandığını ama özel iş bitirmelerle ilgili kayıt tutulamadığmı bildiren Hisarcıklıoğlu, "Çevre ve Şehircilik Bakanımızın desteği ile TOBB bünyesinde müteahhitlik sektörünün kendi kendini düzenlediği bir yapıyı ivedilikle kurmamız gerekiyor" diye konuştu. Hisaraklıoğlu'ndan sonra söz alan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce de konuşmasında, bir profesörün televizyondaki açıklamalarına karşılık verdi. 

Güllüce, "Böyle olmaz, Bakanlık bütün Türkiye'de deprem riski olan binaları derhal yıkıp yapıp millete teslim etmelidir" ifadeleriyle ilgili, "Hocam, vallahi, söylediğin harika bir temenni. Hepimiz bu temenniye katılırız ama dünyada matematik diye, sayı diye bir şey icat edilmiş. 

İnsanoğlu sayı saymayı, matematiği biliyor. Bir çarpacaksın ve böleceksin, kaç bina ve her bina kaç lira ve sonra ne çıkıyor? Bu, inanılmaz bir rakam. 7 milyonu yazacaksm, sonra 6 tane sıfır koyacaksın, bu kadar para lazım. Bu nasıl okunur, biraz zorlanırsın onu okumaya" değerlendirmesini yapü. 

Yapılan seçim sonucunda Federasyon Yönetim Kumluna seçilen Deniz Karataş, "Ankara'da, Antalya'yı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağız, bölgemizin, şehrimizin sorunlarını merkezi idareye, başta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olmak üzere ilgili kurumlara çok daha hızlı ve kolay ulaştırabileceğiz " dedi.


Antalya Hilal




Geri Dön