16 / 05 / 2024

DenizBank’tan afet bölgesine 1,4 milyar dolarlık destek!

DenizBank’tan afet bölgesine 1,4 milyar dolarlık destek!

Denizbank sendikasyon kredisi yüzde 117 oranında yenileyerek yurt dışından 530 milyon dolarlık kredi sağladı. Banka, bu işlemle 2023 yılı başından beri ekonomiye 1,4 milyar doları aşkın kaynak sağladı. Kredi, afet bölgesindeki yaraların sarılması için kullanılacak.



NERELERDE KULLANILACAK?

Denizbank’ın sağlamış olduğu sendikasyon kredisi afet bölgesine tahsis edilecek. Sözkonusu kredi ile 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli deprem felaketlerinden zarar gören çiftçi ve küçük ve orta ölçekli işletmelerin faaliyetlerini en az hasarla sürdürebilmeleri için kaynak yaratılacağı belirtildi. Ayrıca kadın KOBİ’lerin finansmana erişimlerini artırarak ekonomiye daha fazla kadın gücü kazandırmayı hedeflediklerinin altını çizen Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, ayrıca güneş enerjisi, rüzgâr enerjisi ve bio enerji gibi yenilenebilir enerji yatırımlarının da destekleneceğini ifade etti.  

Hakan Ateş, bölgeye sağlanan desteğin sadece bununla sınırlı olmadığını, sendikasyon kredisinin yanı sıra afet bölgesindeki vatandaşların yaralarını sarmak amacıyla 20 milyon dolar tutarında finansman desteğinde de bulunacaklarını belirtti. Böylece deprem ile ilgili olarak yurt dışından temin edilen kredi miktarının 80 milyon dolara ulaştığını kaydeden Ateş, hem bankaya hem de ülke ekonomisine büyük fayda sağlayacağına inandığı bu iki işleme imza atmaktan dolayı duyduğu gururu da dile getirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön