29 / 04 / 2024

DenizBank’tan afet bölgesine 1,4 milyar dolarlık destek!

DenizBank’tan afet bölgesine 1,4 milyar dolarlık destek!

Denizbank sendikasyon kredisi yüzde 117 oranında yenileyerek yurt dışından 530 milyon dolarlık kredi sağladı. Banka, bu işlemle 2023 yılı başından beri ekonomiye 1,4 milyar doları aşkın kaynak sağladı. Kredi, afet bölgesindeki yaraların sarılması için kullanılacak.



Denizbank, sendikasyon kredisini yeniledi. Banka’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, sendikasyon kredisi sürdürülebilirlik performans hedefleri içeriyor. Bu hedefler doğrultusunda sağlanan sendikasyon kredisinin ilave kaynak artışıyla yüzde 117 oranında yenilendiği kaydedildi. Banka, böylece bu işlemle yıl başından bugüne kadar ekonomiye 1,4 milyar doları aşkın taze kaynak sağlamış oldu.

Yazılı açıklamada, temin edilen sendikasyon işlemiyle afet bölgesindeki çiftçi ve KOBİ’lerin yanı sıra kadın işletmelerin finansmana erişimi ve yenilenebilir enerji yatırımlarının destekleneceği belirtildi.  

Sendikasyon kredisine Mizuho Bank aracılık etti ve ICB Türkiye, Abu Dhabi Commercial Bank ve Emirates NBD Capital koordinatörlüğünde gerçekleşti. Sözkonusu kredi işleminde; Emirates NBD Capital, Standard Chartered Bank ve Sumitomo Mitsui Banking Corporation’ın ise ESG Koordinatörü olarak görev üstlendiği kaydedildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön