28 / 04 / 2024

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 10. Bilgi Evi ve Kurs Merkezi'ni açtı!

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 10. Bilgi Evi ve Kurs Merkezi'ni açtı!

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin eğitime hizmetleri devam ediyor. Son olarak Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın katılımıyla Atalar Mahallesi’nde 10. Bilgi Evi ve Kurs Merkezi açıldı.



Denizli Büyükşehir Belediyesi, kentin 9 farklı noktasında açtığı Bilgi Evi ve Kurs Merkezilerine bir yenisini daha ekledi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Atalar Bilgi Evi ve Kurs Merkezi Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin de katılımı ile açıldı. 10. Bilgi evi ve kurs merkezinin de açılması ile 2 bin 500 öğrenci bu merkezlerde eğitim alacak. 



Düzenlenen törene Bakan Zeybekci’nin yanı sıra Denizli Milletvekilleri Nurcan Dalbudak, Bilal Uçar, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, çok sayıda davetli ile merkezden yararlanacak öğrencilerin velileri de katıldı.


“Hedefe Giden Oklar Atacağız”

Açılışta konuşan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, eğitime desteklerini artıracaklarını söyleyerek “Hedefe giden oklar atacağız” dedi. 


Başkan Zolan “Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci, 2006 yılında eğitime verdiği destekle büyük bir adım atmıştı. ‘Eğitim için Belediye binasını bile veririm’ diyerek, o zamanlarda yapılmayanı yaptı. Hiç akılda böyle bir şey yokken Karaman Bilgi Evi’ni açtı. Bugün de sizinle başlayan o yürüyüş, çocuklarımıza her geçen gün daha fazla sahip çıkarak devam ediyor. Eğitilmiş insan geleceğe daha iyi bakabilen insandır. Eğitime olan inancımızla bugün 10. Bilgi Evi ve Kurs Merkezi'mizi açıyoruz. Denizli Büyükşehir Belediyesi eğitime verdiği desteği artırarak devam ettiriyor. Bu bilgi merkezlerini açmaya devam edeceğiz. Bu yürüyüşe halkımızla bilirlikte çocuklarımızla birlikte devam edeceğiz. Bu binamızı bir vatandaşımızdan kiraladık ve güzel bir dizaynla çocuklarımızın hizmetine sunacağız. Bu hizmetin devamı da inşallah gelecek. 2014-15 eğitim öğretim döneminde 2 bin 500 çocuğumuz bilgi evlerinden faydalanacak. Biz geleceğe, hedefe giden oklar atacağız” dedi.


“İmkanı Olan Herkes Eğitime Destek Versin”

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye’nin ortalama eğitim yıllarında istenilen seviyede olmadığını belirterek “İmkanı olan herkes eğitime destek versin” dedi. Nihat Zeybekci “2004 yılında ilk olarak etüt merkezi adıyla açmıştık. Ancak etüt merkezi adı kabul edilmeyince adını bilgi evi kurs merkezi olarak değiştirdik. Bir şey yaptığınız zaman memlekette yaptığınızı sorgulayan çok olur. Bu konuyla ilgili ilk yola çıktığımızda sorgulayan çok olmuştu. Bizim yapacaklarımıza başkalarının hayali bile yetmez demiştik. Bugün bu yaptıklarımız da bu işlerimizden bir tanesi. Belediyeler fırsat eşitliğini sağlamak zorundadır. Denizli’de kursa gidenlerin yanında bu imkana sahip olmayanlara bu imkanı sağlamak belediyelere düşmektedir. Bu yola çıktığımızda kenar mahallerden başlamıştık bugün bütün Denizli’den talep alıyoruz” dedi. 


" Büyükşehir Belediyemizi Kutluyorum" 

Zeybekci “Bugün eğitimde 12 yıl öncesine göre çok iyi bir yerdeyiz. Milli Eğitime veya eğitim alanına devlet bütçesinden alınan pay 4-5 kat arttı. Bunun içerisinde Belediyelerin aktardığı pay hariç. 21. Yüzyılda muasır medeniyet seviyesine çıkmak için artırılması gereken alanlar var. Bunlar lafla olmuyor. Bugün dünya milletlerine baktığımızda seviyemiz maalesef hiç iç açıcı değil. Bundan 10-15 sene önce bizimle aynı seviyede olan, Güney Kore ortalama eğitim seviyesini 14 yıla çıkarmış durumda. Bizim daha yeni 7 yılın üzerine çıktı. Biz buna 5 yıldan başladık. Okuryazarlık alanındaki seviyelere baktığımız zaman mesela matematik okuryazarlığı var. Diğer başka alanlarla ilgili okuryazarlık oranları var ve bu alanlara maalesef iyi seviyelerde değiliz. Bugün bilgisayarın temeli olan cebiri bulan milletin evlatlarının geldiği nokta bize yakışmıyor. Bizim muasır medeniyet seviyesine çıkmamız için topyekun bir seferberlik yapmamız gerekiyor. Elinde imkanı bulunan herkes eğitime destek vermeli. Bugün dershanelerle ilgili tartışmaları biz 10 yıl önce bu açtığımız merkezlerle aslında sonlandırdık. Dershaneler olmazsa olmaz değil merkezlerimiz var. Bu çalışmalarda takdir edilmesi gereken bir diğer kesim de eğitim fakültesi öğrencilerimiz. Son sınıfta boş vakitlerini kendine ayırmak yerine buraya gelip küçük kardeşlerine eğitim veriyorlar. Eğitime yaptıkları katkıdan dolayı Denizli Büyükşehir Belediyemizi kutluyorum. Merkezimizin Denizli’ye hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu. 

Denizli Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön