29 / 04 / 2024

Denizli Güney'e TOKİ evleri ve otogar müjdesi!

Denizli Güney'e TOKİ evleri ve otogar müjdesi!

Cumhur İttifakı’nın adayı olarak Denizli’nin Güney ilçesinde girdiği seçimi kazanan Halil Ayhan, “Bizden hizmet bekleyen, sorunlarına çözüm isteyen, refah ve huzurunun artmasını arzulayan vatandaşlarımız için çalışacağız” diye konuştu.



Denizli'nin Güney ilçesinde 31 Mart'ta gerçekleşen seçimin galibi, Cumhur İttifakı'nın AK Partili adayı Halil Ayhan oldu. 3 bin 655 seçmenin oyuyla ve yüzde 49.75 oy oranıyla üst üste ikinci kez Belediye Başkanı seçilen Ayhan, sevecen ve sempatik tavırlarıyla ilçe halkının kalbinde taht kurdu. 

Yeni Asır Gazetesi'nde yer alan habere göre; vatandaşların büyük teveccühü ile göreve seçildiğinin altını çizen Ayhan, "Bizlere her zaman desteklerini esirgemeyen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan'ın da katkılarıyla, hazırladığımız büyük projeleri hayata geçirmek ve Güney'i her alanda hak ettiği noktaya taşımak istiyoruz. Çünkü bizim ortak sevdamız Güney" diye konuştu.

TEKNE TURU YAPILACAK

,Yeni dönemdeki ilk projeniz ne olacak?
- İlçe merkezine pazar yeri, sosyal tesis alanları, havuz ve parklar gibi projelerinin yanında Yeni Mahalle'de yapılacak olan ve 15 blok 120 daireden oluşan  TOKİ  evleri ihalesi 2019 yılı içerisinde tekrar yapılacak. Bir de ilçemizin Yağcılar Mahallesi'nde GSM vericilerinin bulunduğu alana 1 megavat'lık güneş enerji santrali ile belediyemize gelir sağlamak istiyoruz. Güney ilçe merkezindeki mahallelerden okullara öğrencileri belediye otobüsleri ile ücretsiz taşıyoruz. Bu, Denizli ilçelerinde bir ilk. İlçenin ihtiyacına yönelik olarak Yeni Mahalle'deki lisenin karşısına 1500 metrekarelik alanda yeni ilçe otogarı yapılacak.

Peki tarıma destek projeleri...
- Kerimler, Çamrak, Parmaksızlar, Yenikonak ve Orta Mahalle'de 500 metrekarelik sosyal tesis alanları yapılacak. DSİ tarafından yapılan barajlardan belediye olarak sulama suyu boruları ile su çekilerek Yenikonak ile Çamrak Mahallelerinde yaklaşık 100 hektarlık alan sulama suyuyla buluşturulacak. Koparan ve Eziler göletlerinin bitimine müteakip bölgede bulunan Koparan, Eziler ve Aydoğdu Mahalle halkı arazi sulama suyuna kavuşacak.

Denizli Güney e TOKİ evleri ve otogar müjdesi!

ÜNİVERSİTE HEDEFİ

Turizme yönelik çalışmalar olacak mı?
- Doğal güzelliklerden olan Güney şelalesinin altında bulunan ve ilçeye 5 kilometre mesafedeki sulama ile kademe barajı olarak kurulan ve enerji üretimi yapılan Cindere Barajı'nda turizm amaçlı tekne turları düzenleyeceğiz. 2.82 kilometrekarelik göl alanına iskele yapımı tamamlandı.
Mayıs ayı içerisinde 40 kişilik tekne temin edilerek, vatandaşlarımızın ve turistlerin kullanımına sunulacak.

Eğitime yönelik hedefleriniz neler?
- Güney'in yıllardır yokluğunu hissettiği ve ilçenin gelişmesine büyük katkı sağlayacak üniversite binası yapım çalışması yakında başlayacak. Böylelikle ilçe ekonomisi de canlanacak. Esnafa da ekonomik gelir sağlayacak.

Sosyal hayata yönelik uygulayacağınız projelerinizi anlatır mısınız?
- Güney Yeni Mahallede uygun görülen alana 500 kişilik düğün salonu, eski yıkılan Fatih okulunun yerine 500 metrekarelik sosyal tesis alanı ve çevre düzenlemesi, Aşağıçeşme, Aydoğdu ve Haylamaz Mahallerine 600 metrekarelik halı sahalar yapacağız. Yeni Mahalle'de bulunan iki katlı huzur evi olarak bilinen bina tadilat edilip kullanıma sunulacak.
İlçede piknik alanı olarak bilinen alanda ihalesi yapılan 2303 metrekare inşaat alanına sahip, iki katlı kompleksin zemin katı bay ve bayan yüzme havuzu, 1. katı ise spor salonu olarak planlandı. İnşaat faaliyetlerine başlanacak. Yeni Mahalledeki Hükümet Konağı'nın arka tarafında bulunan 3 bin 200 metrekarelik arsa üzerine kapalı pazaryeri yapılacak.

Denizli Güney e TOKİ evleri ve otogar müjdesi!

TÜM MAHALLELER KİLİT TAŞI OLACAK

Başkan Ayhan, "İlçe merkezi Yeni Mahalle'de döşenmeyen yollarda bir metrekare boş yer kalmayıncaya kadar kilit taşı döşeme işlemleri devam edecek. Ayrıca tüm merkez ve köylerde toplamda 210 km kadastro yolun açımı ve iyileştirmesi yapıldı. Tüm araziye yol açma çalışmaları devam edecek. İlçe merkezindeki tarihi Selimağa Konağı da belediye tarafından restore edildi" açıklamasında bulundu. 


Geri Dön