28 / 04 / 2024

Denizli termal tesiste Türkiye üssü olacak!

Denizli termal tesiste Türkiye üssü olacak!

Sağlık turizminin Sağlık Bakanlığı'nın programına girmesi ile birlikte Denizli, sağlık turizminin Türkiye'deki üssü olacak. Karahayıt ve Pamukkale'deki özel sektör yatırımları ile 14 bin yataklı termal tesis kurulacak.



Kısa adı DENTUROD olan Denizli Turistik Otelciler ve işletmecileri Derneği Başkanı Gazi Murat Şen, bakanlığın açıklamasının Denizli turizmi için oldukça önemli olduğuna işaret ederek "Sağlık Bakanlığı tarafından bunun dile getirilmesi Denizli'nin Termal Sağlık Kür Merkezi' olması hem burada turizmin gelişmesini sağlayacak, hem de yatırımların artmasını" dedi. 


Sağlıkta uygulanan yeni teknoloji ve projelerin tanıtıldığı "İstanbul Health Expo Medikal Ürün, Hastane Donanımları, Sağlık Bili şim ve Teknolojileri, Laboratuvar Sistemleri, Evde Bakım Ürünleri ve Sağlık Turizmi Fuarı ve Kongresi" Sağlık Bakanlığının ev sahipliğinde CNR Ekspo Fuarcılık işbirliği ile gerçekleştirildi, Açılışı Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından yapılan Health Expö Kongresinde dünyanın ve Türkiye'nin sağlık alanındaki yatırımları ve sağlık hizmetinin sunumu gibi pek çok konu masaya yatırıldı. 

Kongrede Hükiimet'in sağlık alanında yapacağı yatırımları anlatan Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Ömer Tontuş "Sağlık turizmi, artık Sağlık Bakanlığı'nın programına girdi. 2015 yılında Denizli'yi termal sağlık şehri yapma projemiz var. Bu kapsamda Denizli'de 1 milyon metrekare alan da, 14 bin yatak kapasiteli termal tesisi kuracağız" dedi. 



Açıklamaları değerlendiren kısa adı DENTUROD olan Denizli Turistik Otelciler ve İşletmecileri Derneği Başkanı Gazi Murat Şen "Denizli turizmi için bu açıklama oldukça önemli. Sağlık Bakanlığı tarafından bunun dile getirilmesi Denizli'nin Termal Sağlık Kür Merkezi' olması hem burada turizmin gelişmesini, hem de yatırımların artmasını sağlayacak. 


Denizli


Geri Dön