05 / 05 / 2024

Denizli TOKİ Konutları'nın hak sahipleri belli oluyor!

Denizli TOKİ Konutları'nın hak sahipleri belli oluyor!

25 bin konut projesinin Denizli tarihinin en büyük projelerinden biri olduğunu belirten Bakan Zeybekci, “122 bin başvuru içinden 30 bin hak sahibini belirleyeceğiz. Hatta bu rakam biraz aşılabilir” dedi...




Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 25 bin konut projesinin Denizli tarihinin en büyük projelerinden biri olduğunu söyledi. Projeye gelen 122 bin başvuru içinden hak sahiplerinin belirlenmesi için başlatılan çalışmada sona gelindiğini açıklayan Bakan Zeybekci, ilçe belediyelerinin de konutların yapılacağı yerlerle ilgili yer tespiti ve tahsisi işlemlerini bitirmek üzere olduğunu belirtti.  TOKİ  tarafından yaptırılacak konutlarla ilgili önümüzdeki hafta geniş kapsamlı bir toplantı düzenleneceğini belirten Zeybekci, "Kimsenin zerre şüphesi olmasın. Konutların yapılacağı yerlerle ilgili hak sahipleriyle ilgili çalışmalarımız sürüyor. TOKİ de gelip alanda inceleme yapacak. 122 bin başvuru içinden 30 bin hak sahibini belirleyeceğiz. Bu 30 bin rakamı biraz geçebilir. Talep çok geldi. Önümüzdeki hafta geniş bir toplantıda bunları tekrar konuşacağız" dedi.


Toplantı düzenledi

Zeybekci, valilikte konuyla ilgili toplantı düzenledi. 25 bin konutla ilgili olarak kısa bir açıklama yapan Zeybekci, gazetecilerin erken seçim ve MHP koalisyon olasılığı hakkındaki sorularını yanıtladı. Kendilerinden emin olduklarını vurgulayan Zeybekci, şunları söyledi: "Başbakanımızın da söylediği gibi önümüzdeki alternatiflerden en büyüğü erken seçim olarak görülüyor. 7 Haziran akşamı Başbakanımız ve sonrasındaki partimizin görüşleri bugün hala aynı. İki ayı aşkın süreden beri aynı şeyi söylüyoruz. Milletimizin mesajını çok iyi aldık. Milletimizin talimatını çok iyi bir şekilde kendimize emir olarak aldık ve bu yönde de hiçbir şart olmaksızın çalışmalarımızı yürütüyoruz. Biz hep şunu söyledik milletimizin talimatını yerine getirmeyle ilgili hiçbir ön şartımız yok dedik. Hiçbir çizgimiz yok dedik. Sadece ve sadece milletimizin gösterdiği milli irade doğrultusunda bütün siyasi partilerle aynı mesafede görüşürüz dedik ama ilk gün akşam gerek MHP'nin gerek CHP'nin söylemleri belliydi. İkinci gün fikir değişti, üçüncü gün değişti, bir ay sonra değişti. Hatta bir hafta önce farklıydı, şimdi çok daha farklı bir noktaya geliyor."


Millet seçiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Türkiye'de sistem fiilen değişti" sözüyle ilgili soruya Zeybekci, "Türkiye millete sorarak Anayasal değişiklik yaptı. Milletin oylarıyla artık cumhurbaşkanı seçiliyor. Bu yeni bir durum. Çok ana bir değişiklik. Halk oyuyla seçilen bir cumhurbaşkanını yok sayamazsınız. Ülke olarak yapmamız gereken iki şey var. Ya milletin oyuyla yaptığımız anayasal değişikliğe uygun sistemde bazı değişiklikler yapılması gerekiyor ya da 'olmadı, biz bunu beceremedik, cumhurbaşkanını eski sistemde seçelim' demek gerekiyor. Ben ikinci durumun olmasının Türkiye için bir geri adım olacağını düşünüyorum" dedi. 



Yeni Asır


Geri Dön