23 / 07 / 2024

Denizli Yatağan'daki kullanılamaz hale gelen spor tesisi mecliste!

Denizli Yatağan'daki kullanılamaz hale gelen spor tesisi mecliste!

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Denizli'nin Serinhisar ilçesine bağlı Yatağan Beldesi'nde açılan spor tesisinin kullanılamaz hale gelmesine ilişkin soru önergesi hazırladı..




Denizli Yatağan daki kullanılamaz hale gelen spor tesisi mecliste!


CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Denizli'nin Serinhisar ilçesine bağlı Yatağan Beldesi'nde açılan spor tesisinin kullanılamaz hale gelmesine ilişkin soru önergesi hazırladı. 


Sorularının Gençlik Ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç tarafından yanıtlanırılmasını talep eden Basmacı, önergesinde tesis binaları kullanılamaz hale geldiğini ifade etti. 


Basmacı "Bakanlığınız tarafından 2013 yılında Denizli İli Serinhisar İlçesi Yatağan Beldesine bir spor kompleksi yapılmıştır. Aradan geçen 3 yılda milyonlarca lira harcanan spor kompleksi yerle bir olmuştur. Tesis de spor yapılamadığı gibi, tesisin önünden geçmek mümkün olmamaktadır. Tesis binaları kullanılamaz hale gelmiş, adeta çöplük ve alkol yuvasına dönmüştür." diyerek 3 soru sordu:


1. 2013 yılında açılan spor tesisinin yatırım maliyeti ne kadardır? Spor kompleksinin içinde ne tür demirbaşlar vardır? Kötü kullanımdan dolayı bu demirbaşlar ne olmuştur?


2. Spor kompleksi niçin korunmamıştır? Görevlerini yapmayan kamu görevlileri hakkında soruşturma açılmış mıdır? Bakanlığınıza bağlı diğer kurum ve kuruluşlarda milli servetin heba olmaması için neler planlıyorsunuz?


3. Spor yapamayan gençlere yeni bir alan göstermeniz mümkün müdür? Çöplerin atılması ve alkol bağımlılarının spor kompleksinde yer alması spor ile ne derece bağdaşmaktadır?





Geri Dön