27 / 04 / 2024

Denizli'de photoshoplu fotoğrafla imar barışı başvurusu yaptılar!

Denizli'de photoshoplu fotoğrafla imar barışı başvurusu yaptılar!

Denizli Valisi Hasan Karahan yaptığı açıklamada kentte imar barışından yararlanmak isteyen bazı art niyetli kişilerin arazilerinin üzerine photoshop ile gece kondu tarzı evler yaptığı ve imar barışına başvurduğu, bu yolla da imar izni almaya çalıştığını belirtti.



Denizli Gazeteciler Cemiyeti(DGC), kentte görev yapan basın mensuplarının çeşitli konularda dateylı bilgi sahibi olabilmesi için 'Kent Haberciliği' adıyla bir eğitim semineri düzenledi. Haber Denizli'de yer alan habere göre, Enerya'nın da katkılarıyla başlatılan eğitim seminerinin ilki DGC, İlyas Hayran Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Seminerin ilk konuşmacısı ise Denizli Valisi Hasan Karahan oldu. Vali Karahan, kent yönetimi, valilerin görevleri, yetkileri kentin sorunları gibi konular hakkında bazı bilgiler verdi. Seminere yoğun ilgi gösteren gazetecilerin sorularını cevaplayan  Vali Karahan, imar barışı konusunda dikkat çeken açıklamalar yaptı.

PHOTOPSOP'LA GECE KONDU YAPTILAR

Denizli'de imar barışından faydalanmak adına 100 binin üzerinde başvuru yapıldığını belirten Vali Karahan, kentte imar barışından yararlanmak isteyen bazı art niyetli kişilerin arazilerinin üzerine photoshop ile gece kondu tarzı evler yaptığı ve imar barışına başvurduğu, bu yolla da imar izni almaya çalıştığını dile getirdi.

SIKI TAKİP VE İNCELEME YAPILIYOR  

Vali Karahan, bu konuda sıkı bir deneyim yürüttüklerini söyleyerek "İmar barışı için e-devlet üzerinden 'benim şu adreste bir binam var' diyorlar. Belli bir ücret yaptırılıyor. Tabi o arada da binayı çıkıyorlar. Bu şekilde olmayan binanın, bir şekilde ruhsatsız yapılan binaların ruhsata kavuşması sağlanıyor. Bu konuda bir suistimal var. Buna izin vermeyeceğiz. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bu konuda sıkı bir takip ve inceleme yapıyor" şeklinde konuştu.
 


Geri Dön