06 / 05 / 2024

Denizli'deki 121 dev projede çalışmalar hızlandı!

Denizli'deki 121 dev projede çalışmalar hızlandı!

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, başlattıkları 121 dev projeyi hızla sürdürdüklerini söyledi. Zolan, “Denizli’ye hizmet etmek için yola çıktık. Benim ve ailemin tek sevdası Denizli” dedi.



Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Nisan ayında açıkladığı 121 dev projenin sürdüğünü, her yıl Nisan ayında yıl içinde yapılacak projeleri açıklamaya devam edeceğini söyledi. Kendisi ve ailesinin tek sevdasının Denizli olduğunu kaydeden Başkan Zolan, yoğun geçen Ramazan ayını ve aile hayatını Yeni Asır'a anlattı.


Denizli'de ilkleri hayata geçirmeye devam edeceklerini belirten Zolan, Temmuz ayından itibaren tüm ilçeleri mahalleleriyle birlikte ziyaret edeceğini, halkın istek ve beklentilerini dinleyeceğini söyledi.


Nerede doğdunuz? Eğitiminizi nerede tamamladınız?


Denizli'nin Tavas ilçesinde 1964 yılında dünyaya geldim. İlkokul yıllarım Garipköy Mahallesi'nde geçti. Orta ve lise eğitimimi ise Isparta'nın Gönen ilçesinde yaptım. Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1986'da mezun oldum. O tarihten belediye meclis üyesi seçildiğim 2004'e kadar da avukatlık yaptım.


Eşiniz Berrin Hanım'la nerde tanıştınız?, Siyasette ve belediyede hangi görevlerde bulundunuz?


Berrin Hanım'la üniversite yıllarında İzmir'de tanıştık. Eşim de benim gibi avukat. O da Denizlili. Okuldan 1986'da mezun olduk, 1989'da da evlendik. Eşim halen avukatlığa devam ediyor ama bir şartla. Belediye işleriyle ilgili davalara girmiyor. 2004'te belediye meclis üyesi seçildikten sonra 2011'e kadar Denizli Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüttüm. 10 Mart 2011'de dönemin Belediye Başkanı Nihat Zeybekci'nin milletvekili adaylığı için istifa etmesi üzerine, 16 Mart 2011'de başkanlık görevine seçildim. 29 Mart 2014 yerel seçimlerinde de yeniden başkanlığı kazandım.


Bir eve dört hukukçu fazla


Kaç çocuğunuz var?


27 yıldır eşimle mutlu bir evliliğimiz var. İki kızımız oldu. Büyük kızım Esra bizim gibi avukatlığı seçti. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi.

Kızıma Denizli Barosu'nda cübbesini giydirmiştim, şimdi hakimlik stajına başladı. Küçük kızım Ceyda ise, liseye devam ediyor. Kızıma 'bir eve dört hukukçu fazla olur' diye şaka yapıyorum. Doktor olmasını istiyorum ama zorlamıyorum. Herkes mutlu olacağı mesleği yapmalı.


Yoğun çalışıyorsunuz, ailenize yeterince zaman ayırabiliyor musunuz?


Denizli'ye hizmet etmek için yola çıktık. Benim ve ailemin tek sevdası Denizli. Eşim ve kızlarım sürekli yanımda, destek oluyor. Eşim ve kızlarım sürekli yanımda, destek oluyor. Yoğun çalışıyorum. Ama fırsat buldukça hafta sonları kızlarım ve eşimle kahvaltıda bir arada olmaya özen gösteriyorum.

Bu Ramazan'da da hiç evimde iftar yapamadım. Her akşam farklı bir mahallede vatandaşlarla iftar yaptım. Ama eşim hep yanımdaydı. Bayramdan sonra kızlarım ve eşimle tatil yapacağım.


İftarda evlilik yıldönümü


Ramazan'da her mahalleye bir müjde verdiniz, ilginç bir anınız var mı?


Eşimle bu yıl evliliğimizin 27. yıldönümünü kutladık. Ama bu yılı hiçbir zaman unutamam. Evlilik yıldönümümüzde Yenişehir Mahallesi'nde iftardaydık. 2 bin 500 kişilik dev bir masada evlilik yıldönümümüzü düğün havasında kutladık. Gittiğim mahallelerde de 121 dev projeyle ilgili çalışmaların müjdesini verdim. Ramazan'da çadırımızda günde 5 bin kişi iftar yaptı. Kadın ve gençlik kollarımız her gün belirlenmiş 22 evde halkla orucunu açtı. Gençlik kollarımız trafikte iftara yetişemeyenlere günde 2 bin iftarlık paket dağıttı. İhtiyaç sahiplerine ise 10 bin paket Ramazan paketi gönderdik.


121 dev proje tam gaz


121 dev projede son durum nedir?


Nisan ayında açıkladığım 121 dev proje son sürat devam ediyor. Kentin ana damarı olan Üçgen Kavşağı'ndaki çalışmayla ilgili ihaleyi Temmuz ayında bitireceğiz. Ağustos'ta ilk kazmayı vurmayı planlıyoruz.  Ankara  yolundaki köprüyü bir ay sonra bitireceğiz. Altyapının bitmediği hiçbir yerde üst yapı çalışması yapmıyoruz. Bu yıl içinde içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon çalışmalarımızda 2 bin 500 metre uzunluğunda hat döşeyeceğiz. Bu uzunluk Denizli-Almanya arasındaki mesafe kadar.


Su tasarrufu çağrısı


Bayramda Denizlililere çağrınız, mesajınız var mı?


Herkesin huzur, mutluluk dolu bir bayram geçirmesini istiyorum. Denizlililere ise, suyu tasarruflu kullanmaları çağrısında bulunmak istiyorum. Bu yıl istenilen yağış olmadı. Hava çok sıcak, böyle olunca su kullanımı artıyor, üstüne şebeke susuyla bahçe sulama işleri de yapılınca pompalarımız zorlanıyor. Suyu israf etmeden kullanalım.



Yeni Asır


Geri Dön