02 / 05 / 2024

Denizli'deki kültür merkezi 1 TL'den kiralanıyor!

Denizli'deki kültür merkezi 1 TL'den kiralanıyor!

Denizli Belediyesi, ketteki kültür merkezinin kirasını 1 TL yaptı. Sanatçılara özel sunulan ayrıcalıkta tek koşul merkezin ayda bir kez kullanılması.



Denizli'de CHP'li Merkezefendi Belediyesi pandemi sürecinde iş yapamayan ve maddi olarak sanatçılara yardımcı olmak içi sahibi olduğu dev kültür merkezinin kirasını 1 TL olarak belirledi.

 Sözcü'den Selami Aydın'ın haberine göre; tiyatro grupları ile beraber dans ekiplerinin de kullanabileceği büyüklüğe sahip olan Merkezefendi Kültür Merkezi'nde kiralar 1 Ekim tarihine kadar temsili 1 TL olacak. Söz konusu karar belediye meclisinde oy birliği ile kabul edildi. Sanatçılar merkezi ayda sadece bir kez kullanabilecek. 

Denizli deki kültür merkezi 1 TL den kiralanıyor!

“SANAT VE SANATÇININ YANINDAYIZ”

Sanatın, tiyatronun sadece kapalı mekânlarda değil sokaklarda, açık alanlarda da olması gerektiğini söyleyen Doğan Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Esnafımıza destekte bulunmuştuk. Şimdi de yerel tiyatro gruplarına destekte bulunmak istiyoruz. Salon kirasını ücretsiz yapamıyoruz. Bu sebeple salon kiralama bedelini temsili olarak 1 TL yaptık. İlçemizin her yerinde tiyatro, müzik, resim, sanat ve kültür olsun istiyoruz. Hemşehrilerimiz ile birlikte Merkezefendi'yi sanatın ve kültürün merkezi yapacağız. Tiyatro sadece kapalı mekânlarda değil, sokakta, meydanda, halkın içinde, her yerde olmalı. Bu düşünceyle pandemi sürecinde zor günler geçiren, oyunlarını sergileyemeyen değerli yerel tiyatro topluluklarımızı değerli sanatsever hemşehrilerimiz ile mahallelerimizde buluşturacağız. Sanat ve sanatçının her zaman yanındayız. Merkezefendi Belediyesi olarak, sanata ve sanatçıya destek olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Denizli Honaz'da 10 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!


 


Geri Dön