28 / 07 / 2024

Depolar doldu taştı koyacak yer kalmadı

Depolar doldu taştı koyacak yer kalmadı

Türkiye Ukrayna buğdayının taşınması için aracı olurken yurt içinde de buğday çiftçisinde art arda güzel haberler geliyor. Geçen yıl kuraklık nedeniyle oldukça kötü bir sene geçiren çiftçiler rekolte artışından son derece memnun.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Atalık tohumlar canlanıyor

Depolar doldu taştı koyacak yer kalmadı

Bir diğer üretim bölgesi olan Tunceli'de de çiftçiler kış ve ilk bahar aylarında yaşanan yağışlar nedeniyle rekolteden oldukça memnun. Bölgede belediyenin öncülüğünde yapılan organik tarım çalışmaları kapsamında yeniden üretilmeye başlanan ve tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan ata tohumu Karakılçık buğdayı üretimi 20 tona ulaştı.

Aksaray'da deneme ekimi yapılan ve Halis ismi verilen yerli buğdayın hasadı yüz güldürdü. Kaliteli ve verimli ekmeklik buğday sağlayan ve yüzde 100 yerli olan tohumun önümüzdeki ekim döneminde daha fazla kullanılması için bölge çiftçisinin teşvik edileceği bildirildi.

 

Tahıl taşıyan 5 gemi daha Ukrayna'dan ayrıldı! Buğday, arpa ve mısır fiyatları düştü mü? 16 Ağustos 2022 fiyat listesi

Buğday fiyatlarında son dakika! Hangi borsada buğday bugün kaç lira oldu? 15 Ağustos 2022 2022 buğday fiyat listesi...

Tahıl koridoru arpa, buğday ve mısırın fiyatını düşürdü! İşte 8 Ağustos 2022 arpa, buğday ve mısır fiyat listesi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön