22 / 05 / 2024

Deprem bölgesinde 11 ilde 930 şantiyede çalışmalar devam ediyor 

Deprem bölgesinde 11 ilde 930 şantiyede çalışmalar devam ediyor 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, depremden etkilenen 11 şehirde, 930 şantiyede, 110 bin 450 çalışan ile 7 gün 24 saat sahada olduklarını açıkladı.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan açıklama kapsamında Bakan Özhaseki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde deprem bölgesinde 307 bin konutun yapımını hızla sürdürdüklerini kaydetti.

Bakan Özhaseki; "Depremden etkilenen 11 ilimizde 930 şantiyede, 110 bin 450 çalışma arkadaşımız ile birlikte 7 gün 24 saat, yağmur çamur demeden tüm gayretimizle sahadayız" ifadelerini kullanan Özhaseki, şunları belirtti.

Sayın Özhaseki, "Bütün çabamız, gayretimiz, önceliğimiz depremzede kardeşlerimizi bir an evvel sağlam, güvenli ve sıcak yuvalarına kavuşturmak. Şehirlerimizin inşa ve ihyası için gece gündüz, dur durak bilmeden var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

307 BİN BAĞIMSIZ BÖLÜM YAPILMAYA DEVAM EDİYOR

Yapılan açıklamada ayrıca, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının rezerv alanlarda 207 bin bağımsız bölümün yapımını sürdürdüğü, şehir merkezlerinde 50 bin konut, köylerde ise 50 bin çelik köy evi olmak üzere 307 bin konutun yapımının devam ettiği kaydedildi.

Konutların yapımı devam ederken şehir meydanları, merkezleri ve ana caddelerin de yapım çalışmalarına devam edildiği kaydedilen açıklamada, zemini müsait yerlerde, Yerinde Dönüşüm projesiyle vatandaşlara Bakanlığın denetiminde, TOKİ'nin güvencesi ile  kendi evlerini yerinde yapma imkanı sunulduğu da belirtildi.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI NASIL BİR KURUMDUR?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı; yerleşmeye, çevreye ve yapılaşmaya dair mevzuatı hazırlamak, kentsel dönüşüm çalışmalarını yürütmek, uygulamaları denetlemek, mesleki hizmetlerin gelişmesini sağlamak, çevre kirliliğini önlemek ve çevremizin ve doğanın korunmasını sağlamak üzere yapılandırılmıştır.

Deprem bölgesinde 11 ilde 930 şantiyede çalışmalar devam ediyor 

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANLIĞI NE İŞ YAPAR?

İklim değişikliğine neden olan sera gazı emisyonlarını ulusal ölçekte izlemek, kontrol etmek ve raporlamak, sera gazı emisyonlarının azaltımı konusunda sektörel politika belirleme çalışmalarını gerçekleştirecek Başkanlık, gerekli mevzuat düzenlemelerini yapmakla görevli olacak.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI HANGİ ŞİKAYETLERE BAKAR?

Vatandaşlar çevre sorunları, hava, su, toprak, radyoaktif kirlilik, gürültü ve atık konulu şikayet-ihbarlar Alo 181'e iletebiliyor.
Prof. Dr. Naci Görür'den 5 il için deprem uyarısı!

Deprem riski olan bölgelerde nüfus yoğunluğu azaltılmalı!

Deprem bölgesi için flaş açıklama: Hasar tespit çalışmaları yinelenmeli!


Geri Dön