19 / 05 / 2024

Deprem bölgesinde 53 bin 830 konutun yapım süreci başladı!

Deprem bölgesinde 53 bin 830 konutun yapım süreci başladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada deprem bölgesinde şu ana kadar 53 bin 830 konutun yapım sürecini başlattıklarını, 22 bin 467'sinin temellerini attıklarını söyledi.



"İhya ve inşa süreci bilimsel, hızlı ve güçlü şekilde yürütülüyor"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının yaptığı açıklamada da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla ilk etapta 17 bin 902 konutun temellerinin atıldığı hatırlatılarak, 11 şehirde bir sene içerisinde 319 bin konutun inşa edileceği belirtildi.

Yine paylaşılan detaylara göre, depremlerden etkilenen bölgelerin yeniden ihya ve inşa sürecinin bilimsel, hızlı ve güçlü şekilde yürütüldüğü, yeni yerleşim yerlerinin tespiti aşamasında fay hattına uzaklığı ve zeminin sıvılaşma durumu üzerinde çalışıldığı belirtildi.

Yapılan açıklamada, ovalardan dağlara doğru yerleşim planının benimsendiğine değinilerek, afet konutlarının, en doğru, en sağlam zemine, radye temel üzerine tünel kalıp sistemiyle yatay ve yöresel mimariye uygun olarak, zemin artı 3-4 katı geçmeyecek şekilde inşa edildiği kaydedildi.

Deprem bölgesinde 53 bin 830 konutun yapım süreci başladı!

Bir bölge için daha deprem uyarısı

Asrın felaketi olarak belirtilen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında, İstanbul ve Doğu Anadolu’dan sonra bu defa da bir bölgeye daha dikkat çekilerek, burada yaşanacak bir depremin 6,5’ten büyük olacağı tahmini geldi.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre yaşanan büyük felaket sonrası jeologlar, İstanbul ve Doğu Anadolu’daki deprem risklerine karşı peş peşe uyarılar yaparken, bu kez de farklı bir ismin yeni bir bölgedeki riski işaret etmesi dikkatlerin buraya çevrilmesine sebep oldu.

Türkiye halen deprem gündemiyle yatıp kalkarken, bu defa da farklı bir uzmandan bir son dakika uyarısı daha geldi. Fakat söz konusu bu uyarı, diğer jeologların peş peşe açıklamalar yaptığı bölge ve şehirlerden çok daha farklı.

Konya Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fetullah Arık yaptığı açıklamada Tuz Gölü Fay Zonu'nun oluşturabileceği depremin 6.5'ten daha büyük olacağını söyledi.

 

Beklenen İstanbul depremi depo ve tiny house'lara talebi uçurdu! Tiny house ve depo fiyatları ne kadar? 

İTÜ deprem raporunu tamamladı: İmar affı bir daha gündeme gelmemeli! 

Gündemde olmayan o bölge için önemli uyarı! 6,5’ten büyük deprem yaşanabilir!


Geri Dön