16 / 05 / 2024

Deprem bölgesinde 850 bin bağımsız birim yapılacak! Bakan Özhaseki son rakamları verdi!

Deprem bölgesinde 850 bin bağımsız birim yapılacak! Bakan Özhaseki son rakamları verdi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde 850 bin bağımsız birimin inşa edilmesi gerektiğinin altını çizerek, son durumu paylaştı. 



Yaptığı açıklamada "Bayramdan sonra da yeni bir usule geçip eğer vatandaş kendi evini kendi yerinde yapmak istiyorsa devletin ona nasıl yardım edeceği hususunu da açıklayacağız. İnşallah onlar da devreye girdiğinde çok kısa süre içerisinde bu şehirlerimizde bu ilçelerimizde hayatı normale döndürmenin yollarını arayacağız" diye konuşan Özhaseki, bunun için çalıştıklarını aktardı ve yaşanılanın hiç kolay olmadığına, büyük bir acının bulunduğuna vurgu yaptı. 

Özhaseki, "Özellikle yıllarını belediye başkanlığına, bakanlığa veya ya bu işlere adamış birisi olarak şunu söyleyebilirim. Bundan ders almalıyız, bundan ibret almalıyız" değerlendirmesinde bulundu ve evleri, konutları daha güvenli şekilde inşa etmek gerektiğinin altını çizdi. 

Deprem bölgesinde 850 bin bağımsız birim yapılacak! Bakan Özhaseki son rakamları verdi!

Bakan Özhaseki "Böyle bir ortamda da toprağa verdiğimiz canlarımızın sayısı da 130 binden fazla. Maddi hasarı söylemiyoruz artık. Şu son depremdeki karşımıza çıkacak maddi tablo 100 milyar doların üzerinde, kolay mı?" açıklamasında bulundu ve tüm bu hasarın altından kalkılacağını, bayram seyran dinlemediklerini vurguladı.

Bayramda çalışanlar dikkat! Bayram mesaisi ne kadar? Bayramda çalışanlar kaç TL alacak? 

Kur Korumalı Mevduat'ta stopaj indirimi süresi uzatıldı!

Kira anlaşmazlıkları en fazla 1 ayda çözülecek! Arabuluculuk şartı 1 Eylül'de başlıyor!


Geri Dön