Deprem bölgesinde inşaat sektöründe işçi sıkıntısı çok büyük!
Deprem bölgesindeki illerde inşaat faaliyetleri devam ederken bu illerin bir yandan toparlanması için mevcut iş yerleri de 6 Şubat öncesine dönmeye çalışıyorlar. Yoğun göç veren şehirlerde işçi sıkıntısı da artarak devam ediyor. İşverenler şehir dışından getirdiği işçileri otellere yerleştiriyor.
Kahramanmaraş'ta yaşanan 6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan kağıt fabrikasını ayağa kaldırılması için farklı şehirlerden işçilerin getirildiği kaydedildi. Öte yandan, barınma sorunu nedeni ile işçiler otellere yerleştirilirken, deprem felaketinden sonra işçi bulamadıkları için bu yönteme başvurduklarını belirten fabrikanın genel müdürü Bekir Yemşen "6 otele yaklaşık 21 milyon lira konaklama ücret ödendi" diye konuştu.
İŞÇİLERE KONTEYNER KENT VE OTEL
sozcu.com.tr'de yer alan habere göre; Kahramanmaraş'ta 6 Şubat depremleri sonrası kentte işçi açığı oluştu. Birçok vatandaş evi yıkıldığı için kenti terk ederken; oluşan açığı telafi etmek isteyen bazı fabrikalar farklı şehirlerden işçi getirdi. Bu fabrikalar, depremden önce kendileri ile çalışan işçilerin barınma sorununu çözmek için konteyner kentler kurdu. Bunun dışında fabrikalar, farklı farklı illerden gelen işçileri de otellere yerleştirdi.
FABRİKANIN ÇATISI ÇÖKTÜ
Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı'ndaki bir kağıt fabrikasının genel müdürü Bekir Yemşen "Depremden sonra ağır hasar alan fabrikamızın çatısı komple çöktü, idari binamız yıkıldı. Ağır hasarlıya döndükten sonra önce çalışanlarımızı toparlamaya çalıştık, fabrikaya çağırdık. Herkesin evi, ailesi, öncelikle yaşam koşulları başladığı için önce fabrikamızda 320 kişilik çadır kent kurduk. Şu anda da 70 konteynerde yaşayan ailelerimiz var. Şu anda depremden önceki ekibimizin yüzde 92'si, fabrikamızda çalışıyor" ifade etti.
ÇALIŞACAK İŞÇİ SIKINTISI YAŞANIYOR
Öte yandan, fabrikayı yeniden ayağa kaldırıp, tekrardan da üretime geçmek için işçi arayışına girdiklerin kaydeden Yemşen, "Fabrikanın binası, inşası ve çeliğini yapmak için burada yeteri kadar personel bulamadık, dışarıdan ekipler getirttik. Çeliği Konya ekibine verdik, fabrikamızda 3 bin 800 ton çelik kullanıldı. İzmir'den elektrikçi ekibi bulduk, İzmit'ten mekanikçi ekibi bulduk. İnşaatı da çeşitli illerden temin ettik" diye ifade etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2 ayda deprem bölgesi genelinde 75 bin konut teslim edilecek!
Prof. Dr. Naci Görür'den 5 il için deprem uyarısı!
Deprem bölgesine ilişkin yeni karar Resmi Gazete'de! Tek tek açıklandı! SON DAKİKA!