28 / 04 / 2024

Deprem bölgesinde o süre 1 Kasım'a kadar uzatıldı: Elektrik ve gaz borçlarını sildirecekler dikkat! 

Deprem bölgesinde o süre 1 Kasım'a kadar uzatıldı: Elektrik ve gaz borçlarını sildirecekler dikkat! 

Depremlerden etkilenen 11 şehirde, elektrik ve gaz borçlarının silinmesi için başvuru süresi 1 Kasım tarihine kadar uzatıldı. İşte detaylar...



6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden etkilenen 11 şehirde, konut ve iş yeri yıkılan, ağır ve orta hasarlı hale gelen, acil yıkılacak olan elektrik ve doğal gaz abonelerinin ödenmemiş tüketim bedelleri borçlarının silinmesi için başvuru süresinin uzatıldığı açıklandı. 

Deprem bölgesinde elektrik ve gaz borçlarının silinmesi için başvurular 1 Kasım tarihine kadar yapılabilecek.

Deprem bölgesinde o süre 1 Kasım a kadar uzatıldı: Elektrik ve gaz borçlarını sildirecekler dikkat! 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının Olağanüstü Hal Kapsamında Enerji Tüketim Bedellerinin Terkinine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği, bugünkü 32287 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi. 

Buna göre, şirketler ilgili tüketicilere ilişkin başvurularını defaten ya da ayrı ayrı gerçekleştirebilecek. Fakat ilgili şirketin terkin kapsamındaki tüm tüketicileri için yapacağı başvuru süresi, hasar durumuna karşı itiraz edilmiş veya yargı yoluna başvurulmuş olanlar hariç olacak şekilde 1 Kasım tarihine kadar bitirilecek. 

Söz konusu süre, 25 Mayıs tarihinde yayımlanan Resmi Gazete'de 90 gün şeklinde belirtilmişti. 

Olağanüstü Hal Kapsamında Enerji Tüketim Bedellerinin Terkinine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ'in hükümleri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı tarafından yürütülecek. 

Deprem bölgesinde o süre 1 Kasım a kadar uzatıldı: Elektrik ve gaz borçlarını sildirecekler dikkat! 

Geçtiğimiz ayın sonunda da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından deprem bölgesi ile ilgili yeni bir düzenleme açıklanmıştı. 

Buna göre, Bakan Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamasında "Deprem bölgesi illerimizden Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerimizde, Genel Sağlık Sigortası kapsamında yapılan düzenlemelerin süresini 30 Kasım’a kadar uzatıyoruz" ifadelerine yer verdi ve sosyal devlet anlayışı ile vatandaşların yanında olmaya devam edeceklerine vurgu yaptı. 

Ehliyet, kurs ve sürücü belgesi harç ücretleri 2023 ne kadar oldu?  Sürücü kursu fiyatları kaç TL? 

İstanbul'da bu bölgeler boşaltılmalı! Japon deprem uzmanı bir bir anlattı: Marmara Bölgesi risk altında!

Dolarlarımızı bozduralım mı? sorusuna yanıt geldi! Doların geleceği seviyeyi görenler gözlerine inanamayacak


Geri Dön