22 / 11 / 2024
fuzul

Deprem bölgesinde 'Yerinde Dönüşüm' çalışmaları hızlandı, vatandaşlara tek tek anlatılıyor!

Deprem bölgesinde 'Yerinde Dönüşüm' çalışmaları hızlandı, vatandaşlara tek tek anlatılıyor!

Depremden etkilenen iller arasında yer alan Osmaniye'deki köy ve mahalle muhtarlarına, Yerinde Dönüşüm Projesi ile ilgili bilgiler verildi.




Türkiye'de 6 Şubat depremlerinin ardından yıkılan ve ağır hasar gören evler için çalışmalar hızlandırıldı. Bu kapsamda yeni projeleri hayata geçiren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yerinde Dönüşüm projesinin detaylarını vatandaşlara duyuruyor. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, deprem bölgesinin hızla ayağa kaldırılması için hayata geçirdiği ‘Yerinde Dönüşüm’ projesi ile depremzedelerin yaralarını sarmayı sürdürüyor. Depremden etkilenen illerde Bakanlığın denetiminde ve TOKİ’nin güvencesinde, kendi yapılarını inşa etmek isteyen afetzedelere kredi ve hibe desteği sağlayan ‘Yerinde Dönüşüm’ projesi, depremzedelerin umudu oldu. Depremden etkilenen iller arasında yer alan Osmaniye'deki köy ve mahalle muhtarlarına, Yerinde Dönüşüm Projesi ile ilgili bilgiler verildi.

Deprem bölgesinde Yerinde Dönüşüm çalışmaları hızlandı, vatandaşlara tek tek anlatılıyor!

Milliyet'te yer alan habere göre, Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonundaki toplantıda konuşama yapan Vali Erdinç Yılmaz, yerinde dönüşümün belirli kurallar kapsamında yapılmak zorunda olduğunu kaydederek, “Siz muhtarlarımızın bu bilgileri vatandaşlarımıza aktarmanız gerekiyor.” dedi.

Belediye Başkanı Kadir Kara ise toplantıda yaptığı konuşmada, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Yerinde Dönüşüm projesinin başlatıldığını ifade ederek, Yerinde dönüşüm projesinin yani bir mülkiyetin bulunduğu yerde inşaatın yerinde yapılması olduğunu söyleyen Kara, "Amaç dirençli, afete dayanıklı şehirler ve yaşam alanları oluşturmak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile beraber, işbirliği ve eşgüdüm içerisinde, biz vatandaşlarımızın taleplerini karşılayacak ve onlara ruhsatlarını vereceğiz. Bakanlık da bu inşaatların inşası konusunda gerekli olan kredi ve hibeyi sağlayacaktır" şeklinde konuştu. 

Toplantının devamında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü İrfan Remzi Yılmaz, Yerinde Dönüşüm Projesi hakkında muhtarlara bilgi vererek, sorularını yanıtladı.

Yılmaz, hak sahipliğinin 2 türlü olduğunu belirtip, 1'incisi AFAD’ta  TOKİ  ve Köy Evleri, 2'ncisi ise Çevre ve Şehircilikte yerinde dönüşümdür. 750 bin TL kredi 750 bin TL kredi olan. Yerinde dönüşümde ruhsatları il özel idareler ve belediyeler verecekler. Bu toplantının asıl amacı da bunu duyurmaktır. Bunu vatandaşlarımıza, halkımıza siz muhtarlarımızın aracılığı ile duyurmaktır"dedi.

Fahiş kiralar Meclis gündemine geldi: Büyükşehirlerden taşınmalar arttı!

TOKİ Kasım 2023 başvuruları başladı! 96 ay vadeyle 2+1 konut fırsatı!


Geri Dön