18 / 05 / 2024

Deprem bölgesindeki 400 bine yakın hak sahibine müjde: Bakan Özhaseki resmen açıkladı! 

Deprem bölgesindeki 400 bine yakın hak sahibine müjde: Bakan Özhaseki resmen açıkladı! 

Bakan Mehmet Özhaseki, 6 Şubat depremlerinin ardından Malatya'daki çalışmalar ile ilgili konuştu ve 400 bin hak sahibini ilgilendiren önemli bilgiler verdi. İşte Özhaseki'nin o açıklaması...



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Malatya Büyükşehir Belediyesi yanındaki alanda gerçekleştirilen miting öncesinde önemli açıklamalarda bulundu. 

Bakan Özhaseki, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ilk gününden itibaren çalışmalara başladıklarının altını çizdi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde çalışmaları sürdürdüklerini belirtti. 

Özhaseki, herkesin hakkı ödenene kadar burada olmayı sürdüreceklerini de dile getirdi. 

Deprem bölgesindeki 400 bine yakın hak sahibine müjde: Bakan Özhaseki resmen açıkladı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, söz konusu açıklamasında "Şu anda 400 bine yakın hak sahibi bulunuyor, konutlarını da iş yerlerini de yapacağız. 307 bin inşaata başladık. Diğer kalan bölümlerde köylerde çelik ev olarak yapılıyor, herkesin hakkını Allah'ın izniyle teslim edeceğiz" ifadelerini kullandı ve vatandaşların endişelerinin olmaması gerektiğini, Malatya'da yapılanlara herkesin şahit olduğunu söyledi. 

Malatya'nın Akçadağ ve Doğanşehir ilçelerinde de inşaatlara devam edildiğine vurgu yapan Bakan Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde binden fazla şantiyede çalışmaların hızla sürdürüldüğünü belirtti. 

Özhaseki, konuşmasında "Rezerv alanlarda bu inşaatları yapıyoruz ancak merkezde yaptıklarımızı da sizler görüyorsunuz. Valiliğin karşısı ve arka tarafındaki mahallede, bizim Yeni Cami civarındaki çarşımızda yani Bakırcılar Çarşısı, Kuyumcular Çarşısı, Kasaplar Çarşısı'nın olduğu yerde inşaatlarımız hızlı bir şekilde sürüyor. Biraz zorluğumuz bu bölgelerde şuydu; daha önceden rastgele yapılmıştı. Ancak şu an zeminlerine fore kazık sapladık. Yani zeminde en alt taraftaki sert zeminleri buluncaya kadar yapıyoruz. Allah'ın izniyle bir daha hiç olmaz fakat 8-9 şiddetinde bile bir depremde yıkılmayacak dükkanları yapmayı sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı. 

Deprem bölgesindeki 400 bine yakın hak sahibine müjde: Bakan Özhaseki resmen açıkladı! 

Bakan Özhaseki, İnönü Caddesi üzerindeki faaliyetlerin görüldüğünü vurguladı ve Yeşilyurt'ta, Battalgazi'de binlerce ev inşa etmeyi sürdürdüklerini belirtti ve "Şu anda toplam 50 bin civarında konut sürüyor" dedi. 

Konutları sırasıyla teslim etmeyi sürdüreceklerinin altını çizen Özhaseki, vatandaşlardan helallik alana kadar çalışmalara devam edecekklerini söyledi. 

Kendileri bu şekilde çaba gösterirken birilerinin "nerede yaptığınız konutlar, kime veriyorsunuz, siz yüzde yüz akrabalarınıza dağıtıyorsunuz" dediğine vurgu yapan Mehmet Özhaseki, açıklamasını "Koca koca genel başkanları emin olun bu şekilde söylüyorlar. Ancak onlara seslenip diyorum ki; görmek istiyor musunuz? Gelin yanınıza düşeceğim şantiye şantiye dolaştıracağım sizleri. Şeref sözü, hadi gelin. Ancak hiçbiri gelmiyor. Yahu kardeşim hiç değilse deprem üzerinden siyaset olmasın. Ne olur acılı insanlardan siyaset yapmayın. O kirli dilinizi çekin bu insanların üzerinden" diyerek tamamladı. 

1942'de memurlar kira öder gibi ev sahibi olacakmış! Memurlara özel ucuz ev!

Ev hanımlarına 2 bin TL ödeme ne zaman yapılacak?

Yeni Peugeot SUV 2008'de bu aya özel 0 faiz fırsatı! İşte Peugeot 2008 fiyat listesi... 


 


Geri Dön