Kent Haberleri

Deprem bölgesindeki her iki konuttan biri sigortalı!

Depremin etkilediği şehirlerde sigortalanabilir 2.6 milyon konuttan, 1.3 milyonunun zorunlu deprem sigortası var. Buna göre deprem bölgesinde bulunan her iki konuttan biri depreme karşı sigortalı...Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, son verileri Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum açıkladı

Kahramanmaraş merkez olmak üzere bölgedeki 10 şehri derinden etkileyen art arda yıkıcı depremler sonrasında bir taraftan arama kurtarma çalışmaları sürerken, bir taraftan da hasar tespitleri için çalışmalar başlatıldı.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, son verileri Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum açıkladı. Açıklanan bu rakamlara göre, depremin adeta derinden etkilediği bölgede 122 bin 141 bina ve 66 bin 58 bağımsız bölüm yıkık ya da ağır hasarlı.

Peki  en çok sigortalı konutun yer aldığı il hangisi? En çok sigorta yapılan iller hangileri? DASK'ın bütçesi ne kadar? DASK, depremde hasar gören konutlar için ne kadar ödeme yaptı? İşte merak edilen o soruların yanıtları...
 

Peki  en çok sigortalı konutun yer aldığı il hangisi? En çok sigorta yapılan iller hangileri? DASK'ın bütçesi ne kadar? DASK, depremde hasar gören konutlar için ne kadar ödeme yaptı? İşte merak edilen o soruların yanıtları...

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından yürütülen zorunlu deprem sigortası uyarınca ülkedeki 20 milyonu aşkın sigortalanabilir konuttan 11 milyonunda deprem sigortası var. Yine verilen detaylara göre, Yalova, yüzde 84 ile depreme karşı en çok sigortalı konutun yer aldığı il. Yalova'yı yüzde 81 ile Tekirdağ, yüzde 80 ile Sakarya izliyor.

Odatv'de yer alan habere göre, depremin vurduğu şehirlerde de toplam 2.6 milyon konuttan sadece 1.3 milyonu, yani her iki konuttan yalnızca bir tanesi depreme karşı sigortalı.

Yine konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, hasar tespit çalışmaları başladığında sigortalı konutlara hasar ödemesi de başlanacak. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, DASK'ın bütçesi 117 milyar Türk Lirası'nın üstünde. 2000 yılında kurulan DASK, 22 sene içinde meydana gelen 112 depremde hasar gören konutlar için toplam 1.5 milyar Türk Lirası ödeme yaptı.
 

ABD'li ünlü uzmandan Türkiye’ye şok uyarı!

TOKİ'nin deprem bölgesindeki 133 bin 759 konutu depremden etkilenmedi! Tünel kalıp detayı binalardaki hasarı engelledi!

Deprem uzmanı Ahmet Ercan peş peşe sıraladı: Burada büyük depremler yaşanabilir!