28 / 04 / 2024

Deprem bölgesine şok uyarı! AFAD tehlikeyi rakamlarla peş peşe duyurdu!

Deprem bölgesine şok uyarı! AFAD tehlikeyi rakamlarla peş peşe duyurdu!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu bölgede tehlike halen geçmedi. Deprem bölgesinde evi yıkılmamış olan vatandaşlara da uyarı yapan AFAD, 6 ve üzeri depremler meydana gelebileceğini söyledi.



Türkiye’yi yasa boğan depremlerin vurduğu bölgede tehlike halen geçmedi. Her 3 - 4 dakikada bir artçı sarsıntının meydana geldiği bölgede, bu artçı depremlerin büyüklüklerinin 6’nın üzerinde olabileceğin altı çizilerek, halka uyarı yapıldı.

 Deprem bölgesine şok uyarı! AFAD tehlikeyi rakamlarla peş peşe duyurdu!

6 Şubat sabahı 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin vurduğu Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya ve Kilis'te, yeni depremlere karşı uyarı yapıldı.

AFAD tarafından yapılan açıklamada, artçı depremlerin devam ettiği ve bunların bazılarının büyüklüğünün 6’nın üzerinde olabileceği vurgulandı.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Risk ve Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, artçı sarsıntıların halen devam ettiğini belirterek, “Artçı sarsıntılar devam edecek. Bunların bir bölümü 6 ve üzerine çıkabilir. Bu nedenle hasarlı binalara girilmemesi büyük önem taşıyor. Dört ay boyunca kaydettiğimiz deprem sayısını son 13 günde kaydettik. Her 3 ila 4 dakikada bir artçı sarsıntı meydana geliyor" dedi.

AFAD) Deprem Risk ve Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, yaşanan iki depremin de çok sıra dışı olduğunu ve artçı sarsıntı sayısının 6 bini geçerek, şu an için 6 bin 40'a ulaştığını söyledi.


Geri Dön