03 / 05 / 2024

TOKİ deprem bölgesine konut yapacak! Tam 199 bin 739 konutun il il listeleri

TOKİ deprem bölgesine konut yapacak! Tam 199 bin 739 konutun il il listeleri

TOKİ tarafından deprem bölgesine yapılacak olan konutların sayısı tam olarak 199 bin 739. Şehir şehir TOKİ listeleri yayınlandı.



Yaşanılan acı depremin ardından büyük zarar gören şehirlerde yaşanılan can ve mal kayıplarının ardından bölgelerin onarılması için çalışmalar devam ediyor. Yardımlar, destek ödemeleri ve deprem bölgesinde iyileştirme amacıyla yapılan çalışmaların ardından il il liste halinde TOKİ’den bölgeye yapılacak olan konutların listesi verildi. Recep tayyip erdoğan deprem bölgesi ile alakalı olarak alınmış olan kararların dahilinde TOKİ tarafından sürdürülecek olan konut yapımı projesinin detaylarını paylaştı. Haberleri bekleyen herkes tarafından konu ile alakalı ayrıntılar araştırılıyor. 

TOKİ deprem bölgesine konut yapacak! Tam 199 bin 739 konutun il il listeleri

TOKİ konutları ile alakalı cumhurbaşkanından açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından deprem bölgesi kapsamında verilmiş olan kararlar açıklandı. Açıklamada 199 bin 739 adet konutun yapılacağı duyuruldu. Konutların dağılımları ve özellikleri konusunda tüm ayrıntılar yapılan konuşmada verildi. Deprem bölgesi ile ilgili alınmış olan kararlar vatandaşın dikkatini çekti. Konut alanları için şehir planlaması çerçevesinde konut yapılması planlanıyor. Kendi mimarisi dahilinde, fay hatları göz önünde bulundurularak yapılan yer belirleme çalışmaları yapılıyor. Aynı zamanda zemin kalitesi ve şehir planlaması da yer belirlenmesinde göz önünde bulundurulmakta. 

Cumhurbaşkanı yaptığı açıklamada konuyla alakalı tüm ayrıntıları paylaştı. Konut alanları için tasarım özellikleri, ihya sürecindeki bilimsel yaklaşım prensibi ve hız konuları dikkat çekti. Yapıların öncelikle güçlü olmasının göz önünde bulundurulduğu belirtildi. Tüm ayrıntıları ile hızlı, dayanıklı, sağlam ve çok sayıda konutun yapılacağı kesinleşti. 

 


Geri Dön