10 / 05 / 2024

Deprem bölgesine şok uyarı! AFAD tehlikeyi rakamlarla peş peşe duyurdu!

Deprem bölgesine şok uyarı! AFAD tehlikeyi rakamlarla peş peşe duyurdu!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu bölgede tehlike halen geçmedi. Deprem bölgesinde evi yıkılmamış olan vatandaşlara da uyarı yapan AFAD, 6 ve üzeri depremler meydana gelebileceğini söyledi.



İZMİR VE DÜZCE DEPREMİ BÜYÜKLÜĞÜNDE ARTÇILAR

3 ila 4 arası büyüklükte olan deprem sayısının 1628, 4 ila 5 arası 436, 5 ila 6 arası artçı sayısının 40 adet olarak ölçüldüğünü bildiren Tatar,  “Bir adet de 6’nın üzerinde sarsıntı var. 5 ila 6 arası 40 adet artçı sarsıntı, son 4 ayda yaşadığımız İzmir ve düzce merkezi büyüklüğündeki depremlere karşılık geliyor. Dün de yine Göksun merkezli 5.1 büyüklüğünde artçı meydana geldi” diye konuştu.

Deprem bölgesine şok uyarı! AFAD tehlikeyi rakamlarla peş peşe duyurdu!

Tatar, artçı sarsıntıların daha uzun bir süre devam edeceğinin altını çizerek, “Bu artçı depremler 5 ve üzerine çıkabilir. O nedenle hasarlı binalara girilmemesi büyük önem taşıyor” uyarısında bulundu.

Diğer taraftan sosyal medyada sıkça paylaşılan şimşek çakması görüntülerinin olağan olduğunu belirten Tatar, “Bu kadar büyük bir sürtünme etkisi ile fayın kırıldığı hat boyunca ışık kütlesinin oluşması olağandır” diye konuştu.

Tatar ayrıcı, heyelan ve kaya düşmesi anlamında yerleşim bölgelerini doğrudan tehdit eden tehlikenin bulunmadığını da sözlerine ekledi!


Geri Dön