30 / 04 / 2024

Deprem destekleri başvuru detayları belli oldu: O süreye dikkat!

Deprem destekleri başvuru detayları belli oldu: O süreye dikkat!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 10 şehirde yapılacak destek ödemelerinin detayları belli oldu. Bu kapsamda afetzede hak sahipliği başvurusu e-Devlet üzerinden ya da mahalle, köy muhtarlıkları üzerinden yapılabilecek. Talep içinse 60 günlük süre verildi.



Kahramanmaraş merkezli depremlerin mağduriyetlerin giderilmesi, depremzedelerin her türlü ihtiyacının hızlı bir şekilde karşılanması için seferberlik ilan edildi. Hazine ve Maliye Bakanlığı yaraların sarılması için toplam 100 milyar TL kaynak ayırdı, AFAD'a 1 milyar TL ilave bütçe sağlanırken destek ödemeleri hızlıca devreye alınmaya başladı. İlk adımda evleri yıkılan veya ağır hasar görenlere 10 bin TL acil destek, 15 bin TL taşınma yardımı gerçekleştirilecek. Kira, taşınma desteğinde şehir şartı olmayacak, çadırda kalana da kira bedeli ödenecek.

Deprem destekleri başvuru detayları belli oldu: O süreye dikkat!

Konteyner kentler dışında kalacak konut sahiplerine 5 bin, kiracı olanlara da 2 bin lira kira yardımı yapılacak. Kira desteği bir sene sürecek. Çadırlarda kalmak istemeyen vatandaşların kira ücreti ödenecek. Kira ve taşınma destekleri başka iller de geçerli olacak. Deprem bölgesinden ayrılmak isteyenler için kolaylık sağlanırken, havayolları ücretsiz uçuşlarla depremzedeleri taşımaya devam ediyor.

İşte detaylar...
 


Geri Dön