29 / 04 / 2024

Deprem felaketi bu tarım ürünlerini de vurdu!

Deprem felaketi bu tarım ürünlerini de vurdu!

Deprem felaketinin yaşandığı bölgede sulama garantisi olmaması nedeniyle tek ekim çağrısı yapılırken depolardaki hasarlar ve TMO’nun fiyat açıklamaması pamuk, buğday ve mısırda alarm durumu oluşturdu. 2023’te toprağa tek ürün ekmeye hazırlanan deprem kentleri kalkınma bölgesi olmayı istiyor.



Türkiye her gün gıda ve hayvancılık ürünlerinde yeni bir zam haberini daha alıyor. Bunun yanında, depremin vurduğu 11 kentte yaklaşan hasat sezonu alarm veriyor. Özellikle sulama kanalı, depo ve makine teçhizatında meydana gelen hasarların deprem illerinde yaz sezonu hasadı için büyük sorun oluşturduğunu söyleyen sektör temsilcileri, buğday, mısır ve pamukta çiftçinin büyük mağduriyet yaşayabileceğinin altını çizdi. Üreticinin alım gücünün tümüyle kaybolduğuna dikkat çeken Antakya Ziraat Odası Başkanı Mehmet Muzaffer Okay, sulama ve depolama hasarlarının çiftçiyi vurduğunu ifade etti.

Deprem felaketi bu tarım ürünlerini de vurdu!

TMO ALMAZSA ÇİFTÇİ BATAR

Buğday, şu anda yeni ekimi süren mısır ve pamuk hasadında büyük sorun meydana geleceğini belirten Okay, yaşanan durumu şu şekilde özetledi: “Depolama alanları hasar gördü ve bu bölgede 60'a yakın çiftçinin fabrikası var. Bunların 50 tanesinde hasar bulunuyor.

İşte detaylar...


Geri Dön