08 / 05 / 2024

Deprem için bağış yapanlar dikkat! Gelir İdaresi’nden çok önemli duyuru geldi!

Deprem için bağış yapanlar dikkat! Gelir İdaresi’nden çok önemli duyuru geldi!

Tüm Türkiye, Kahramanmaraş merkezli deprem için vatandaşlara yardıma koşarken, bu yardımların vergilendirilmesi ise kamuoyunda tartışma yaratmıştı. İşte bu sorunun çözümüyle ilgili Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan sevindirici bir haber geldi. İşte detaylar…



Türkiye’yi vuran Kahramanmaraş merkezli depremin ardından tüm ülke depremden etkilenen illerdeki vatandaşlara yardım için seferber olurken, bu yardımların vergilendirilmesi de tartışma yaratmıştı.

Deprem için bağış yapanlar dikkat! Gelir İdaresi’nden çok önemli duyuru geldi!

İşte bu konuyla ilgili bir duyuru yapan Gelir İdaresi Başkanlığı, deprem nedeniyle yapılan bağış ve yardımların vergi mevzuatı karşısındaki durumuna ilişkin açıklamada bulundu.

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından yaşamı olumsuz etkileyen şartların ortadan kaldırılması ve afetzedelerin acil ihtiyaçlarının karşılanması için gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerince bağış ve yardımlar yapıldığına işaret edilen açıklamada, Gelir Vergisi Kanunu'nun 89. ve Kurumlar Vergisi Kanunu'nun 10. maddeleri hükmü uyarınca, Cumhurbaşkanınca başlatılan yardım kampanyalarına makbuz karşılığı yapılan ayni veya nakdi bağışların tamamının ilgili yıl vergi matrahlarının tespitinde indirim olarak dikkate alınabildiği hatırlatıldı.

Konuyla ilgili 3 Şubat 2021 tarihinde yayımlanan 3483 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı gereğince, bu tarihten itibaren Türkiye'de meydana gelebilecek depremler sonrası zarar gören afetzedeler için Acil ve Afet Yönetimi (AFAD) Başkanlığı koordinasyonunda yardım kampanyaları yürütüldüğüne yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:


Geri Dön