27 / 04 / 2024

Deprem konutları zamanında teslim edilecek mi? Özgür Özel’den flaş iddia!

Deprem konutları zamanında teslim edilecek mi? Özgür Özel’den flaş iddia!

​​​​​​​CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 6 Şubat depremlerinde yıkımın yüzde 44'ünün Hatay'da yaşandığını fakat buna karşın kentin unutulduğunu söyledi. Özel, “Deprem konutları bir yıla yetişmez” dedi.



CHP Genel Başkanı Özgür Özel, beraberinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birtakım ziyaret ve toplantı kapsamında deprem bölgesi Hatay’a geldi. Hatay İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Özel, daha sonra Hataylılarla bir araya geldi.

'ZARARIN YÜZDE 44'ÜNÜ HATAY GÖRDÜ'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel depremlerden en fazla hasarın Hatay’da meydana geldiğini hatırlatarak, kentin gündemde kalması gerektiğini ifade etti. Özel, “Yıkılan bina sayısı konusunda kıyasladığımız zaman Hatay bu zararların yüzde 44’ünü gördü. Türkiye’de 100 bina yıkıldı. Bunlardan 44 tanesi Hatay’da yıkıldı ve biz ilk günler koştuk geldik. Önceki Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla milletvekillerimiz buraya geldi. Nöbet tuttuk. Kendisi buraya sürekli geldi. Sevgili Seyit Torun, o dönem belediyelerden sorumluydu. Hatay’ın en mühim, en fazla sahip çıkılması gereken, en büyük yıkım olduğunu hemen belirledi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ilişkilendirdi. Daha ilk günden Ekrem Başkanımız kırmızı yeleğini geçirdi. Ekiplerinin başında Hatay’a sahip çıktı. Lütfü Başkan bu büyük acıya, travmaya karşın görevinin başındaydı. Ekrem Başkan onun yanındaydı. CHP örgütü o dönem buradaydı. Özellikle ben CHP örgütünde çocuğunu yitirmiş, anasını-babasını kaybetmiş olanların birkaç gün içinde o acılarını yüreğine gömüp başkalarının yardımına geldiğini gördüm. Örgütümüzle, hepinizin koca yüreğiyle tek tek gurur duyuyorum” şeklinde konuştu.

 Deprem konutları zamanında teslim edilecek mi? Özgür Özel’den flaş iddia!

'HATAY'I UNUTTULAR’

İlk zamanlarda büyük bir koordinasyonsuzluk yaşandığını ifade eden Özel, şöyle konuştu:

“O süreçte tüm Türkiye’de geç kalındı. Fakat Hatay’da çok geç kalındı. Şimdi enkazlar kalkıyor, 9 kentte bitti. Ancak Hatay’da daha bitmedi. Bir görüşe göre yüzde 20’si duruyor. Bazıları daha çoğu duruyor, diyorlar. Bütün ülkede söz verdikleri gibi bir senede konutlar yetişmeyecek. Fakat Hatay’da durum kötü. 275 bin konut yapılması gerekiyor. 33 bin tanesinin ihalesi yapıldı. İnşaata başlanan bunun çok daha azı. Yani, ihalesi yapılan konutların bitmeyeceği de ortada. Ancak tut ki bitti, bir yıl sonunda 10 Hataylıdan 9’u yine sokakta. 'Konteyner kentlerde kalınıyor' deniyor. Yağmur alıyor, sızdırıyor, birçok problemi var konteynerlerin. Vatandaşlar kendileri onarmaya çalışıyor. Kimi de bıkıyor çadır alıp mahalle arasına gidiyor. Mahalle arasındaki çadırlar konteyner istiyor. Konteyner veren yok. Başvurunca yardım kesiliyor. Yani problem çok Hatay’da. İl başkanım, ilçe başkanlarım dedi ki, ‘Hatay’ı unuttular. Gündemden düştü Hatay.’ Bu nedenle, Hatay’ı gündemde tutmak lazım. Ben de bundan 20 gün önce onlara şöyle söyledim: 'Bir, seçilirsem ki inanıyorum, mazbatayı teslim almadan önce gider anamın-babamın elini öperim. Ana kucağından baba ocağından helallik alırım. Mazbatadan sonra ilk ziyareti Hatay’a yapacağım' dedim. Bu nedenle karşınızdayım.”

 Deprem konutları zamanında teslim edilecek mi? Özgür Özel’den flaş iddia!

'VERİLEN SÖZLERİ TUTMALILAR. TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'

“Hatay’ı gündemde tutmak amacıyla benim söyleyeceğim birinci söz şu; CHP’nin 1’inci Genel Başkanı Hatay’ın sevdalısı, demiş ki ‘Hatay benim şahsi meselemdir’. Son Genel Başkan olarak, şu anda görevdeki genel başkan olarak ben de şunu söylüyorum: ‘Bundan sonra Hatay benim şahsi meselemdir. Artık Hatay'ı Türkiye gündeminden düşürmelerine izin vermeyeceğim. Ana muhalefet lideri bir işi şahsi meselesi bilirse o ili Türkiye’nin gündeminden düşürmeye kimsenin gücü yetmez. Milletvekillerimizi göndereceğiz. Genel başkan yardımcılarımızı göndereceğiz. Parti meclisi üyelerimizi göndereceğiz. Milletvekili grubumuz Hatay’a verdiği önemi artırarak devam ettirecek. Bundan sonraki süreçte Hatay için sesimizin duyulması, yaraların sarılması konusunda ne gerekiyorsa izleyeceğiz. Deprem konutlarının takipçisi olacağız. Önemli olan bir hızlı yapmalılar. Fakat hızlı yaparken alelacele dolgu alanlara değil sağlam zeminlere yapmaları gerekiyor. Verilen sözleri tutmalılar. Seçime kadar idare edip seçimin ardından bu işin arkasından çekilmemeleri konusunda mutlaka ve mutlaka bu işin takipçisi olacağız" ifadelerini kullandı.

TOKİ’den konut müjdesi! O ile tam 220 bin konut yapılacak!

Hatay'da 370 kişiye mezar olan binanın müteahhitlerine yine deprem bölgesinde konut ihalesi verildi!

Bakanlıktan çevre katliamına geçiş yok! Belediye geri adım attı!


Geri Dön