27 / 04 / 2024

Deprem konutlarının teslimi başlıyor! Bakan resmen tarihi verdi: Depremzedelere müjde!

Deprem konutlarının teslimi başlıyor! Bakan resmen tarihi verdi: Depremzedelere müjde!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem konutlarının teslimleri ile ilgili tarihi verdi. İşte Bakan Özhaseki'nin o açıklaması...



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, çeşitli ziyaretlerde bulunmak için Samsun'a gitti. Önce Samsun Valiliğini ziyaret eden Bakan Mehmet Özhaseki, şeref defterine imza attı ve ardından AK Parti İl Başkanlığı ve Büyükşehir Belediyesine gitti, sonrasında Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ‘Kültür Sanat Çalıştayı’na katılım gösterdi. 

Bakan Mehmet Özhaseki, çalıştaydaki açıklamasında, kültürlerin taşıyıcıları olarak kabul edilen şehir ve medeniyet kavramlarının altını çizdi ve "İnsanlar şehirleri kurar, bir süre sonra şehirler insanı şekillendirir ve adeta insanların aynası olurlar. Kültür, milletlerin varlıklarını devam ettirebilmelerinin hem teminatı hem de anahtarıdır. Bizler eğitimli ve kendi kültürüne sahip çıkan nesillerle yolumuza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Deprem konutlarının teslimi başlıyor! Bakan resmen tarihi verdi: Depremzedelere müjde! 

YAPILAR SAĞLAM İNŞA EDİLMELİ

Bakanlığın resmi internet sitesinde yer alan habere göre; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem konsu ile ilgili de konuştu 1900’lü yılların başından bugüne kadar yapılan ölçümlerde, gerek denizlerde gerekse ana karada, 6 ve üzeri şiddette meydana gelen yıkıcı deprem sayısının 231 olduğuna dikkat çekti. 

Her sene iki ya da üç tane yıkıcı deprem olduğunu dile getiren Özhaseki, "Şu anda ülkede 485 tane hareketli fay hattı mevcut. Peki ne yapmalıyız? Konutlarımızı, evlerimizi, iş yerlerimizi sağlam inşa etmeliyiz. Yapılmış olan mevcut stoklara bakıp, eğer orada bir sıkıntı varsa, risk teşkil ediyorsa kentsel dönüşüm yapmalıyız" açıklamasında bulundu.  

Özhaseki, 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta medana gelen depremlerin yaralarını sarmaya devam ettiklerine dikkat çekti. "Depremde tam 18 tane ilimiz etkilendi. 4 tane ilimiz çok fazla etkilendi ama diğer illerimiz de hasar aldı. 680 bin konut, 170 bin işyeri yıkıldı" diyen Özhaseki, şimdi de büyük bir çabayla o yaraların sarılmaya çalışıldığının altını çizdi. 

Deprem konutlarının teslimi başlıyor! Bakan resmen tarihi verdi: Depremzedelere müjde!

DEPREM BÖLGESİNDE TESLİMLER BİRKAÇ GÜN SONRA 

Bakan Mehmet Özhaseki, inşaatı tamamlanan konutları da teslim etmeye başlayacaklarına vurgu yaptı ve "Birkaç gün sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle deprem konutlarını dağıtmaya başlıyoruz. 50 bin civarında konutumuz hazırlandı. Her ay 10 bin, 20 bin, 30 bin, 40 bin, 50 bin konutun teslimini yapacağız" şeklinde konuştu. 

İnşaata başladığı tarihten itibaren ‘bir sene içerisinde teslim edileceğinin’ sözünü verdiklerini anımsatan Özhaseki, "O bölgelerde 300 binden fazla evimizin ihalesini gerçekleştirdik. İnşallah kısa zamanda bunlar da tamamlanacak" açıklamasında bulundu.

Deprem konutlarının teslimi başlıyor! Bakan resmen tarihi verdi: Depremzedelere müjde!

Bakan Mehmet Özhaseki, çelik karkastan yapılan köy evlerini de 8 ayda teslim edeceklerine dikkat çekti. Özhaseki, açıklamasında "Bir taraftan ‘siz bizi destekleyin, biz yerinde konutumuzu yaparız’ diyen 252 bin kardeşimiz mevcut. Onlar için de yardım paketlerini hazırladık. İnşallah o evler de kısa süre içerisinde yapılmış olacak. 1-2 yıl geçtiğinde o bölgelere gittiğimizde hepimizin gördüğü manzara emin olun eskisinden farksız olacak" ifadelerini kullandı. 

Ankara'dan İstanbul'a taşınan BDDK personeline verilecek 45 bin TL'lik 'Hayat pahalılığı' tazminatı iptal edildi!

Kriptoda büyük vurgun nasıl yapılıyor? Uzmanı açıkladı!

Sıfır araç alacaklar acele etmeyin! 2024'te daha uyguna araba alınabilecek!


Geri Dön