27 / 04 / 2024

Deprem konutlarının teslimi için geri sayım başladı!

Deprem konutlarının teslimi için geri sayım başladı!

Hatay'da 33 noktada deprem konutlarının inşaat çalışmaları devam ederken konutların yıl sonunda 6 bin 979 evin hak sahiplerine teslim edilmesi bekleniyor.



Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde büyük hasar alan Hatay'da hayata dönüş çalışmaları devam ediyor. 

Bu noktada konteyner ve çadır kentlerde yaşayan depremzedeler için ilde 33 noktada yeni deprem konutları hayata geçiriliyor. Toplam 45 bin 186 bağımsız etabın yapımı sürerken, sene sonuna kadar 6 bin 979 ev, hak sahiplerine teslim edilecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, geçen günlerde gerçekleştirdiği açıklamada, deprem konutlarının belirli bir kısmının yapımının tamamlandığını söyledi.

Ayrıca, Kırıkhan ilçesindeki depremzedelerin anahtar teslim alacakları, yeni örnek daireler de görüntülendi. Evlerin 3+1 şeklinde tasarlandığı görülürken, belli aralıklarla hak sahiplerine teslimi devam edecek.

DEPREM KONUTLARI NE ZAMAN TESLİM EDİLECEK?

Kahramanmaraş, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Malatya, Kilis ve Elazığ olmak üzere depremden etkilenen 11 kentte deprem konutları vatandaşlara teslim edilecek. 31 Ekim tarihinde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada 200 bin konutun inşasının devam ettiğine dikkat çekerek, "Yapımı biten konutları teslim ediyoruz. Sene sonuna kadar 40 bin konut ve 5 bin köy evinin teslimini planlıyoruz." dedi.

Deprem konutlarının teslimi için geri sayım başladı!

FAİZSİZ KREDİ SAĞLANACAK

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü;

Yerinde dönüşüm projelerimizle ilgili kredi ve hibe turlarını güncellemiştik. 235 bin kardeşimizin başvurduğu projeyi de hızlıca hayata geçiriyoruz. Deprem bölgesindeki kobilerimize yönelik yeni bir kredi paketini devreye alıyoruz. İşletme başına 200 bin TL ile 700 bin Türk Lirası arasında faizsiz kredi sağlayacağız.

BAKAN ÖZHASEKİ “İKİ AY SONRA KONUTLARI TESLİM ETMEYE BAŞLIYORUZ”

Bakan Özhaseki, deprem bölgesinde büyük bir seferberliğe imza atıldığını söyleyerek, “Şu anda yapımına başlanılan konut 200 bin civarında. İki üç ay içerisinde teslim etmeye başlayacağız. İlk etapta iki ay sonra 40 bin konutu teslim ediyoruz. Diğerleri de peyderpey gelecek. Yani Aralık ayında o bölgelerde binlerce konutu teslim ettiğimizi görebilirsiniz. Yerinde dönüşümler de başladıkça şehirlerin içi biraz daha canlanmaya başlayacak diye düşünüyorum. Yerinde Dönüşüme şu anda 210 bin kişi müracaat etmiş. 425 bin kişilik daire sahibine etkiliyor. Zorlukları aşarak dönüşümü hızlı şekilde sağlayacağız. Şehirlerdeki hareketlilik sağlanınca geri dönüşler de başlayacak” şeklinde konuştu.

İstanbul çok pahalı kiralık ev bulamadım diyenlere Tunç Şatıroğlu'ndan yanıt! 

2023'te ev alamayan arsa aldı!


Geri Dön